17. novembra vakarā attālinātas tikšanās gaitā tika nosaukti labākie Rīgas Futbola federācijas (RFF) sacensību tiesneši vasaras sezonā. Savukārt kādu laiku iepriekš, 31. oktobrī "O'Learys" sporta bārā RFF sezonu noslēguma pasākumā tika paziņoti 2019./2020. gada sezonas labākie telpu futbola sacensību tiesneši.

Pagājušo otrdien īsi pirms Latvijas Nacionālās izlases spēles RFF pirmo reizi organizēja attālinātu kopsapulci Rīgas reģiona tiesnešiem ar mērķi apkopot vasaras sezonu, padalīties ar plāniem un apsveikt labākos. Tradicionāli tādas tikšanās notika klātienē.

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Vadims Ļašenko pasākuma laikā pateicās tiesnešiem par darbu grūtajā sezonā un aicināja turpināt strādāt un attīstīties savā jomā. LFF Tiesnešu nodaļas vadītājs Vadims Direktorenko un nodaļas speciālists Aleksandrs Anufrijevs apveica ar sezonas noslēgumu, kā arī atgādināja par šī brīža LFF piedāvātajām iespējām uzturēt sevi formā, gatavojoties jaunai sezonai un jaunām sacensībām.

RFF prezidents Eduards Borisevičs uzsvēra, cik svarīgs ir Rīgas futbola čempionāta posms tiesnešu karjerā, kur daudzi apstājās, bet citi tiek pāri, lai progresētu vēl tālāk 1. līgā un virslīgā. "Noteikti gribam redzēt arvien jaunas sejas tiesāšanā, un šosezon, pateicoties Ādolfa Supes darbam, mums ir vairāki debitanti. Tāpat gribētos, lai pēc iespējas ilgāk mums paliktu pieredzes bagātie tiesneši, kuriem ir, ar ko dalīties ar jauno paaudzi. Man ir prieks un gods, ka arī tādu šogad bija daudz. Tas viss nozīmē, ka Rīgas futbola čempionāts un citas Rīgas reģiona futbola sacensības pilda funkciju tiesnešu audzināšanas jomā, kas ir ļoti svarīgi Rīgas un Latvijas futbola attīstības kontekstā."

RFF izpilddirektors un Rīgas reģiona galvenais tiesnesis Ādolfs Supe pateicās arī no savas puses par sezonu, ieskicēja turpmākos apmācību plānus un nosauca labākos šajā vasaras sezonā, ņemot vērā sniegumu Rīgas futbola čempionātā un citās Rīgas reģiona sacensībās. Par aktivitāti tika atzīmēti Vitālijs Kuļčihins, Kristians Romanovskis, Aivis Gusts, Jānis Ikaunieks un Deniss Grābējs, savukārt par progresu - Aleksejs Vasiļjevs. Kā labākie tiesnešu asistenti tika nosaukti Edgars Viļums un Nikolajs Soldatovs, bet tiesnesis – Aleksejs Griščenko. Balva par ieguldījumu Rīgas futbolā pienākas Dmitrijam Naļivaiko.

Arī par labākajiem telpu futbola tiesnešiem netika aizmirsts. 31. oktobrī "O’Learys" sporta bārā klātienē apbalvojot RFF vasaras sezonas, kā arī 2019./2020.g. sezonas sacensību labākās komandas un personas, tika ziņots arī par labākajiem Rīgas telpu futbola čempionāta tiesnešiem, konkrēti Viesturu Zvirbli, Artemiju Semjonovu un Edgaru Martinsonu.

RFF vēlreiz apsveic labākos un novēl visiem tiesnešiem šajos grūtajos laikos neslimot, vēl vairāk rūpēties par saviem tuvākajiem un, protams, turpināt savu attīstību futbola jomā.

Informāciju sagatvoja:
Rīgas Futbola federācija