Latvijas nacionālā izlase 17. novembrī izbraukumā ar rezultātu 5:0 sagrāva Andoras valstsvienību, uz pozitīvas nots noslēdzot sev neveiksmīgo UEFA Nāciju līgas turnīru.

Teju visas spēles garumā Latvijas izlasei laukumā piederēja nospiedošs pārsvars, kas pēc pamatīgas sākuma ofensīvas ar gūtiem vārtiem sevi apliecināja jau 6. minūtē – pirmos vārtus izlases rindās guva komandas kapteinis Antonijs Černomordijs. Par spīti spiedienam uz sāncenšu vārtiem un radītajām iespējām pirmajā puslaikā vārti vairs netika gūti.

Pārsvaru 57. minūtē dubultoja Jānis Ikaunieks, kurš veiksmīgi izmantoja pie viņa soda laukumā nonākušo bumbu, bet trīs minūtes vēlāk viņš bija precīzs vēlreiz, sitot ar galvu pēc stūra sitiena izspēles.

Spēles izskaņā Latvijas izlase vēl divus vārtus guva no 11 metru soda sitiena atzīmes – 70. minūtē paša nopelnīto pendeli realizēja Vladislavs Gutkovskis, bet 90. minūtē izcēlās laukumā uz maiņu nākušais Raimonds Krollis, kurš realizēja sevis paša nopelnīto vienpadsmitnieku. Viņam tie bija pirmie valstsvienībā.

Piecus vārtus vienā spēlē Latvijas izlase iepriekšējo reizi guva 2016. gada martā pārbaudes spēlē Gibraltārā.

Latvijas izlase līdz ar to savā D līgas apakšgrupā ar septiņiem punktiem sešās spēlēs ierindojās trešajā vietā, atpaliekot no Fēru salām un Maltas.

Šī gada 7. decembrī valstsvienība izlozē uzzinās savus pretiniekus 2022. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā, kura sākums paredzēts nākamā gada martā.

Foto: AFA