Šogad Latvijas sportā tiek ieviests jauns koncepts sasniegumu godināšanā – "Trīs Zvaigžņu balva 2020". Pirmo reizi liela nozīme uzvarētāju noteikšanā būs tieši sabiedrības viedoklim, līdz ar to mājaslapā www.triszvaigznubalva.lv ir sācies tautas balsojums par 10 nominācijām, kas noslēgsies 29.novembrī. 

Nominantus 1. kārtā varēja izvirzīt plašs sporta nozares profesionāļu loks, tai skaitā 94 Latvijā atzītās sporta veidu federācijas, sporta organizācijas un biedrības, kā arī 30 Latvijas sporta žurnālisti. Apkopojot izvirzītos pretendentus, "Trīs Zvaigžņu balva 2020" žūrijas komisija apstiprināja nominantu sarakstus 10 nominācijās un izvirzīja tos tālāk balsojuma 2. kārtai – tautas balsojumam.

"Trīs Zvaigžņu balva 2020" uzvarētājus 10 nominācijās noteiks balsojums, kur 50% veidos sabiedrības viedoklis, bet atlikušos 50% - sportistu un sporta žurnālistu balsojums. Ikviens interesents tiek aicināts atbalstīt savu sporta zvaigzni, balsojot vienu reizi dienā no vienas e-pasta adreses.

Nominācijā "Gada treneris" uz balvu pretendē Mihails Koņevs no Latvijas čempionvienības "Riga FC".

Sporta sabiedrības sasniegumu godināšanas pasākumu "Trīs Zvaigžņu balva 2020" organizē vadošās Latvijas sporta organizācijas – Latvijas Olimpiskā komiteja, Latvijas Paralimpiskā komiteja un Latvijas Sporta federāciju padome, ar Izglītības un zinātnes ministrijas atbalstu.