Par "Viensviens" Latvijas kausa ieguvējiem 8. novembrī OC "Ventspils" stadionā kļuva FK "Liepāja" komanda, kas finālā papildlaikā ar 1:0 uzvarēja FK "Ventspils" vienību.

Vienīgos vārtus papildlaika ievadā guva Dodo. Neilgi pēc tam ventspilnieki palika mazākumā.

Spēles emocionālākās epizodes tika pieredzētas tieši papildlaikā, kurā abām komandām bija vairākas lieliskas vārtu gūšanas iespējas.

FK "Liepāja" kā kausa ieguvēji ieguvuši tiesības 2021. gadā piedalīties jaunizveidotās UEFA Konferenču līgas kvalifikācijas sacensībās.

FK "Liepāja" turnīra astotdaļfinālā ar 1:0 uzvarēja BFC "Daugavpils" komandu, ceturtdaļfinālā ar 3:1 pārspēja FK "Spartaks" futbolistus, bet pusfinālā ar 2:0 apspēlēja "Valmiera FC" komandu, kas šajā turnīra posmā bija iekļuvusi pirmoriez vēsturē.  Līdz šim vienīgo reizi liepājnieki turnīra finālā bija spēlējuši 2017. gadā, kad kļuva par sacensību uzvarētājiem.

Tikmēr FK "Ventspils" ieņem dalītu otro vietu Latvijas kausa izcīņas titulētāko klubu sarakstā – turnīrā izdevies triumfēt septiņas reizes, par vienu atpaliekot no "Skonto" FC. Līdz šim pēdējo reizi tas komandai padevās 2016./2017. gada sezonā, bet kopumā turnīra izšķirošo maču komanda sasniegusi 11 reizes. Iepriekš šosezon ventspilnieki astotdaļfinālā ar 4:0 uzvarēja 1. līgas pārstāvjus FC "Lokomotiv Daugavpils", ceturtdaļfinālā pēc bezvārtu neizšķirta pēcspēles sitienos pārspēja pērnos Latvijas kausa finālistus FK "Jelgava", bet pusfinālā aizlika kāju priekšā arī pērnajiem kausa ieguvējiem RFS, svinot panākumu ar 1:0.

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936. gada pie prestižās trofejas tikušas 38 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 12 dažādas vienības.

FOTO GALERIJA: