Pirms "Viensviens" Latvijas kausa izcīņas finālmača, kas notiks 8. novembrī Ventspilī, komentārus par gaidāmo maču sniedza finālista FK "Ventspils" galvenais treneris Viorels Frunza.

"Laikam jau šī būs sezonas svarīgākā spēle, jo pirmssezonā izvirzītais uzdevums bija iekļūt eirokausos. Un svētdienas mačs būs spēle, kurā šo uzdevumu var atrisināt. No otras puses, uz kārts ir ne tikai eirokausu ceļazīme. Tā tomēr ir spēle par trofeju, par kluba prestižu un godu. Jebkurš iegūts tituls ļauj futbolistiem ierakstīt savus vārdus kluba vēsturē, tā ka par mača svarīgumu nav iespējams pārspīlēt," sacīja ventspilnieku treneris.

Jau pirms sezonas sākšanās bija nolemts, ka šoreiz Latvijas kausa fināls notiks Ventspils Olimpiskā centra stadionā. Lai gan šoreiz biļetes netiks pārdotas un uz divpadsmito spēlētāju tribīnēs laukuma saimnieki nevarēs paļauties, treneraprāt, mājas sienas var palīdzēt. "Skaidrs, ka šis faktors var nākt par labu, jo mēs tomēr šajā laukumā pazīstam katru centimetru. Protams, patīkamāk būtu bijis spēlēt ar līdzjutējiem, it sevišķi finālā, taču situācija ir tāda, kāda tā ir. Ceram uz to, ka spēlēšana savā laukumā mums palīdzēs izcīnīt trofeju. Varbūt tikai nomināls, taču tas ir bonuss."

Ceļā uz finālu FK "Ventspils" kausa izcīņā izcīnīja trīs uzvaras. Jautāts par to, kurš no soļiem uz finālu bijis vissarežģītākais, V. Frunza uzsvēra, ka katra no spēlēm bija saviem izaicinājumiem bagāta. "Te tiešām jāsaka, ka visi trīs mači bija sarežģīti. Ar to pašu "Lokomotiv Daugavpils" nemaz nebija tik vienkārši uz mākslīgā seguma laukuma ar viņiem cīnīties. Pēc tam sekoja 120 minūtes pret "Jelgavu", lai gan pamatlaikā mums, manuprāt, bija diezgan ievērojams pārsvars. Galu galā viss izšķīrās tikai pēcspēles sitienu sērijā. Tā bija emocionāla spēle. Un, visbeidzot, RFS - viena no spēcīgākajām komandām čempionātā. Spēle bija spraiga, nopietna," treneris īsumā atskatījās uz katru no panākumiem ceļā uz finālu.

Šoreiz fināls būs sevišķs arī ar to, ka Kurzemes derbijs vienmēr bijis īpaši principiāls duelis, un tas pašlaik ir vēsturiskām tradīcijām bagātākais derbijs Latvijas klubu futbolā. Moldovas speciālists abu komandu izredzes uz panākumu vienā atsevišķi ņemtā spēlē novērtēja kā līdzvērtīgas. "Liepājniekiem ir laba komanda, kas augusta beigās trāpīgi pastiprināja sastāvu ar labiem, kvalitatīviem izpildītājiem, ko var redzēt arī pēc spēles kvalitātes uzlabošanās. Pēc transfēru loga viņi iekrāja arī daudz punktu, tā ka pretinieks tiešām spēcīgs, bet finālmačā izredzes vērtēju kā 50 pret 50. Kas būs aukstasinīgāks, kas būs mentāli labāk gatavs, tas arī izcīnīs trofeju."