Gaidāmajā nedēļas nogalē atsāksies Latvijas telpu futbola virslīgas čempionāta norise, kas pēc vairākiem Covid-19 saslimšanas gadījumiem divos klubos bijusi apturēta kopš 6. oktobra.

Pēc noteiktā karantīnas perioda beigām gan pagājušajā, gan šajā nedēļā tika veikta čempionāta dalībnieku testēšana, un saņemtie rezultāti saskaņā ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) organizēto sacensību sanitāro protokolu ļauj atsākt dalību turnīrā septiņām no astoņām komandām. Jaunākajās pārbaudēs vismaz pieci saslimšanas gadījumi fiksēti FC "Lokomotiv Daugavpils" komandā, kas līdz ar to devusies likumā noteiktajā karantīnā.

Līdz ar to čempionāts atsāksies ar trim sestās kārtas spēlēm 31. oktobrī Jelgavā un Jēkabpilī, kā arī 1. novembrī Rīgā, kamēr TFK "Rēzekne" un FC "Lokomotiv Daugavpils" komandu savstarpējā spēle pārcelta uz pašlaik nenoteiktu laiku. Visas gaidāmās kārtas spēles sāksies ar klusuma brīdi, godinot aizsaulē aizgājušo FK "Nikars" kluba prezidentu Raimondu Valtu.

Čempionāta spēles norisināsies bez ierindas līdzjutēju klātbūtnes. Katra komanda pēc īpašas sistēmas spēles vērošanai var pieteikt līdz desmit personām.

Iepriekš neaizvadītās čempionāta kārtas paredzēts izspēlēt pieejamajos spēļu logos sezonas turpinājumā.

Foto: Aleksandrs Maļkovs