Trešdien, 28. oktobrī, Liepājā un Ventspilī norisināsies "Viensviens" Latvijas kausa izcīņas pusfināla spēles. Abi mači tiks translēti "Sportacentrs.com" pārraidēs.

Spēles par vietu finālā sāksies vienā laikā – plkst. 13:00. Tajās FK "Liepāja" uzņems "Valmiera FC" komandu, kamēr FK "Ventspils" tiksies ar pašreizējiem trofejas īpašniekiem RFS.

FK "Liepāja" turnīra astotdaļfinālā ar 1:0 uzvarēja BFC "Daugavpils" komandu, bet ceturtdaļfinālā ar 3:1 pretinieku laukumā pārspēja FK "Spartaks" futbolistus. Līdz šim vienīgo reizi liepājnieki turnīra finālā spēlējuši 2017. gadā, kad kļuva par sacensību uzvarētājiem.

"Valmiera FC" iepriekšējās Latvijas kausa spēlēs ar 5:1 sagrāva 1. līgas komandu FK "Dinamo Rīga" un ar 1:0 pēdējās sekundēs pārspēja FK "Tukums 2000"/TSS futbolistus. Šī ir pirmā reize komandas vēsturē, kad Latvijas kausa izcīņā izdevies aizkļūt līdz pusfinālam.

FK "Ventspils" ieņem dalītu otro vietu Latvijas kausa izcīņas titulētāko klubu sarakstā – turnīrā izdevies triumfēt septiņas reizes, par vienu atpaliekot no "Skonto" FC. Līdz šim pēdējo reizi tas komandai padevās 2016./2017. gada sezonā, bet 2018. gadā tika piedzīvots zaudējums finālā. Šosezon ventspilnieki ar 4:0 uzvarējuši 1. līgas pārstāvjus FC "Lokomotiv Daugavpils" un pēc bezvārtu neizšķirta pēcspēles sitienos pārspējuši pērnos Latvijas kausa finālistus FK "Jelgava".

RFS komanda pirms gada pirmoreiz vēsturē sasniedza Latvijas kausa finālu un arīdzan kļuva par tā uzvarētāju, ar 3:2 papildlaikā pārspējot jelgavniekus. Šī klubam bija pirmā iegūtā nozīmīgā trofeja tā vēsturē. Izceļams, ka šī ir piektā sezona pēc kārtas, kad RFS vienība Latvijas kausa izcīņā sasniegusi pusfinālu. Ceļā uz to rīdzinieki ar 8:0 sagrāva 1. līgas komandu FK "Auda" un ar 3:2 uzvarēja esošos valsts čempionus "Riga FC".

Šīs sezonas turnīra fināls 8. novembrī notiks Ventspils OC stadionā.

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936. gada pie prestižās trofejas tikušas 38 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 12 dažādas vienības.