Latvijas U-21 izlase gatavojas diviem Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačiem. Vispirms Aleksandra Basova vadītā komanda 9. oktobrī viesosies Bulgārijā, savukārt 13. oktobra vakarā "Skonto" stadionā Rīgā samēros spēkus ar vienaudžiem no Krievijas.

Pirms treniņnometnes sākuma A. Basovs sniedza savus komentārus par gaidāmo treniņnometni. "Manuprāt, Bulgārijai ir līdzīgs spēles stils kā Serbijai. Gaidu, ka būs tāds pats futbols – tehnisks, ātrs, laba uzbrukumu attīstība. Būtiskākā atšķirība bulgāriem un serbiem droši vien ir tāda, ka mūsu nākamajiem pretiniekiem ir labāka situācija ar spēļu praksi. Bulgāru futbolisti daudz spēlē savos klubos. Varbūt tieši tas bija viens no noteicošajiem faktoriem, kāpēc viņiem izdevās uzvarēt serbus ar 2:1. Un tas panākums tagad viņiem saglabā cerības iegūt otro vietu grupā. Tā ka mums pretī būs maksimāli motivēts pretinieks. Savukārt Krievijas izlases sakarā teikšu tā, ka, manuprāt, tā ir visspēcīgākā komanda mūsu grupā. Tāpēc paredzu, ka abi oktobra mači mūsu komandai prasīs ļoti daudz spēka. Būs ļoti svarīgi nospēlēt gudri aizsardzībā un kvalitatīvi pāriet uzbrukumā. Taču globālais uzdevums katrā mačā paliek nemainīgs - gūt vārtus un neielaist pašiem."

Kā zināms, septembrī Latvijas U-21 izlase cīnījās neizšķirti 2:2 ar Serbiju. Abos savstarpējos mačos Latvija bija vadībā, bet nenosargāja uzvaru. Treneris to skaidro ar mentālo pusi. "Pagaidām nevaram visu maču aizvadīt vienlīdz labā līmenī un izturēt spēles tempu. Tai pat laikā - ik pa laikam mums tas izdodas. Ir mači, kuros šajā ziņā izceļamies pozitīvi. Citos mačos ne tik labi izdodas izturēt presingu un pretinieku spiedienu. Tā ir mentālā noturība, stabilitāte. Plus - jāsaprot, cik bieži mūsu puišiem ir šāda līmeņa mači."

Tāpat treneris nokomentēja iemeslus izmaiņām sastāvā. Salīdzinājumā ar septembra treniņnometnes sākotnējo izsaukumu, divas izmaiņas bija piespiedu kārtā. "Pirmais faktors – viens no U-21 izlases galvenajiem uzdevumiem ir gatavot spēlētājus nacionālajai izlasei. Šobrīd ir tā, ka Raimonds Krollis, neuzspēlējis U-21 izlasē, ir nacionālajā izlasē. Tā rezultātā mums septembrī bija tikai divi izteikti uzbrucēji – Kokins un Regža. Tāpēc es pieņēmu lēmumu, ka uz izlasi jāuzaicina arī Daniils Skopenko, kurš iepriekš izlasēs nebija spēlējis. Domāju, viņš vairos konkurenci priekšējā līnijā. Tāpat U-21 izlasei pievienosies Eduards Daškevičs. Ļoti spēcīgs, spējīgs un perspektīvs futbolists. Viņš ikdienā ir pazīstamā "Anderlecht" kluba sistēmā, konkurētspējīgā vidē. Beļģijā viņš ļoti daudz trenējies ar galveno komandu, regulāri spēlē U-21 vecuma komandā. Rēķinos ar to, ka viņš dos vairāk radošuma mums uzbrukumā. Trešā izmaiņa – traumas dēļ nav Dāvja Dāvida Sprūda."

Komentējot abus jaunpienācējus, treneris uzsvēra, ka gan Daškevičs, gan Skopenko izceļas ar ātrumu, tāpēc A. Basovs cer, ka šie jaunieši komandai dos savu artavu tieši šajā ziņā.

Atskatoties uz septembra spēlēm, kas A. Basovam bija pirmās pie Latvijas U-21 izlases grožiem, treneris norādījis, ka par rezultātiem palikušas mieles. "Apetīte rodas ēdot. Gaidījām, ka būs ļoti sarežģīti, bet spēle parādīja, ka varam cīnīties, varējām abas spēles uzvarēt, taču galu galā tikai divi neizšķirti. Par sniegumu, par pašatdevi nevienam nevaru neko pārmest – visi puiši īstenoja spēles plānu. Spēlē pret Serbiju vairāk piekopām pretuzbrukumu futbolu, kas mums diezgan labi sanāca, savukārt pret igauņiem vairāk spēlējām uzbrukumā. Uzskatu, ka pēc mača ar Serbiju bija noguruma fons, un varbūt tāpēc ne viss sanāca uzbrukuma darbībās. Pēc abiem mačiem ģērbtuvēs notikušais parādīja, ka esam spēcīga komanda un vēlamies uzvarēt."