Latvijas izlases spēlētāju attieksme un veikums pirmajā sasaukumā septembrī ļauj secināt, ka valstsvienības futbolisti grib progresēt, un līdz ar to oktobra spēlēs ir sperami nākamie soļi komandas veidošanas procesā, ceturtdien preses konferencē pauda izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Latvijas izlase vienkopus sašaurinātā lokā pulcēsies 4. oktobrī, bet dienu vēlāk dosies uz Melnkalni, kur 7. oktobrī (19:00) notiks abu komandu pārbaudes spēle. Turpinājumā izlasi 10. oktobrī gaida spēle Fēru salās (19:00), bet 13. oktobrī "Daugavas" stadionā aiz līdzjutējiem slēgtām durvīm notiks cīņa pret Maltu (19:00). Visas spēles būs vērojamas TV6, TV3 Sport un Go3 platformā.

"Salīdzinoši ar pirmo treniņnometni septembrī esam izsaukuši trīs jaunus spēlētājus – Danielu Ontužānu un Kristeru Toberu vēlējāmies sastāvā redzēt jau iepriekš, taču tam traucēja savainojumi, kamēr Eduards Tīdenbergs sevi šajā laikā labi ir pierādījis virslīgas čempionātā. Ir iespējama Igora Tarasova parādīšanās sastāvā, ar kura pārstāvēto klubu turpinās pārrunas, ņemot vērā viņa komandas gaidāmo saspringto spēļu kalendāru. Redzēsim, kāda būs aktuālā situācija starp valstsvienības centra aizsargiem un centra pussargiem tuvākajās dienās, un tad pieņemsim lēmumu," atklāja Kazakevičs.

"Nekad iepriekš septiņās dienās izlasei nav bijušas trīs spēles, tāpēc spēlētāju izvēle šoreiz ir plašāka. Atslēgas mačs šajā nometnē, protams, būs pret Fēru salām, un tā rezultāts būs būtisks, lai turpinātu cīņu par pirmo vietu grupā. Līdz ar to pirmajā nometnes spēlē pret Melnkalni dosim iespēju tiem spēlētājiem, kuri ir tuvu pamatsastāvam un uz to reāli pretendē, kā arī variēsim ar šībrīža pamatsastāvu," pauda treneris.

"Izlases trenerim pie komandas attīstības un gatavošanas ir jāpieiet sistēmiski. Bez šiem spēlētājiem, kas ir sastāvā, šobrīd ir vēl vairāki futbolisti, kuri ir reāli kandidāti, taču izvēles loks manā vērtējumā nav ļoti plašs. Šiem futbolistiem ir jādod iespēja saspēlēties un realizēt tās iestrādnes, kuras komandā cenšamies iedzīvināt jau no pirmās dienas. Spēlētāji demonstrē vēlmi progresēt, un viņi to apliecināja jau pirmajā sasaukumā. Mēs mācāmies no iepriekšējām kļūdām, ņemam līdzi pozitīvās lietas un virzāmies uz priekšu, lai pakāpeniski panāktu to, ka spēlētāji ne tikai sadzird un grib, bet reāli arī izpilda to, ko visi kā komanda vēlamies redzēt," izcēla Kazakevičs.

PRESES KONFERENCES IERAKSTS:

FOTO GALERIJA: