Svētdien, 27. septembrī, RTU stadionā, Daugavgrīvas ielā 56a, risināsies Latvijas amatieru minifutbola (7 pret 7) finālturnīrs, kurā piedalīsies sešas labākās Latvijas reģionu komandas. Rīga šīs sacensības uzņems jau piekto gadu pēc kārtas.

Latvijas galvaspilsētu sacensībās pārstāvēs FC "Raita" vienība, kas triumfēja šīs vasaras "SynotTip" Rīgas minifutbola čempionātā. Latgales reģionu prezentēs Daugavpils "Sofia", bet Kurzemi – "MKM mežs" no Kuldīgas. No Zemgales reģiona sacensībām deleģēta "Tukums"/"Process", savukārt Vidzemi un Ziemeļaustrumu reģionu pārstāvēs FC "Gauja" (Valmieras rajons) un FK "Staicele"/"Everton".

Sacensību ievadā pulksten 9.30 risināsies izloze, pēc kuras sešas dalībnieces tiks sadalītas divās apakšgrupās pa trim komandām katrā un aizvadīs grupu turnīra etapu. Pēc tā pa divām labākajām vienībām turpinās cīņu pusfinālos par čempiona titulu, kamēr trešo vietu ieguvējas savstarpējā mačā sadalīs divas noslēdzošās vietas turnīrā. Sacensības plānots aizvadīt no pulksten 10.00 līdz 13.00.

Līdzīgi kā iepriekš, turnīra dalībnieču sastāvos varēs būt pārstāvēti 16 gadu vecumu sasnieguši spēlētāji, kuri nav pieteikti Latvijas čempionāta virslīgas 2020. gada sezonai un Latvijas Telpu futbola virslīgas 2020./21. gada sezonai. Tāpat finālturnīrā katrai komandai pieteikumā drīkstēs atrasties ne vairāk kā trīs spēlētāji, kuri pieteikti Latvijas čempionāta Pirmās līgas 2020. gada sezonai.

Katrai finālturnīrā iekļuvušajai komandai atļauts pieteikt trīs jaunus spēlētājus pie tā sastāva, kas bija pieteikts reģiona sacensībām, taču kopējais skaits nedrīkst pārsniegt 15 futbolistus.

Komandas, kas ierindosies pirmajā trijniekā, tiks apbalvotas ar attiecīgās pakāpes medaļām un kausiem. Tāpat vērtīgākais turnīra spēlētājs un vārtsargs tiks sveikti individuālajās nominācijās.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija