Latvijas sieviešu futbola izlasei ir nepieciešama pieredze, kādu tā gūst pilnvērtīgā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, pēc 22. septembrī Liepājā piedzīvotā zaudējuma pret Ungāriju uzsvēra valstsvienības galvenais treneris Didzis Matīss.

"Nekā iepriecinoša, protams, nav, tomēr ir skaidrs, ka gan meitenēm, gan treneriem ir jāiet cauri šādām ugunskristībām. Tā ir mūsu pirmā pieredze šādā kvalifikācijas turnīrā un pret tik spēcīgiem pretiniekiem. Tāpat mums pietrūkst fiziskās noturības, lai tik īsā laikā aizvadītu divas tik sarežģītas spēles," pēc mača sarunā ar medijiem uz spēlēm pret Islandi un Ungāriju atskatījās Matīss. "Protams, bija kļūdas arī pašā spēlē, it īpaši standartsituācijās, kur par spīti darbam treniņos pietrūkst disciplīnas. Šodien tā ielaidām trīs vārtus, kuriem nebija jābūt."

"Pirmajā spēlē labu pieredzi ieguva Laura Siņutkina – tas bija pareizs lēmums, jo jāspēlē ir tām, kurām ir attiecīga spēļu prakse. Tas pats attiecas uz Eniju-Annu Vaivodi, kuru pieaicināt tieši uz nometnes otro nogriezni bija jau sākotnējais plāns," sarežģīto situāciju vārtsardzes pozīcijas izvēlē komentēja treneris. "Spēļu prakses trūkums šajā sezonas posmā ir arī Laurai Sondorei un Ligitai Tumānei, un tas arī bija faktors sastāva izvēlē. Tiksimies atkal oktobrī, kad gatavosimies noslēdzošajām divām cikla spēlēm."