Aizvadītajā svētdienā mākslīgā seguma futbola laukumā Pārdaugavā noslēdzās "SynotTip" Rīgas minifutbola (8 pret 8) čempionāts. Zelta godalgas un līdz ar to arī ceļazīmi uz Latvijas finālturnīru spēcīgākajā jeb C apakšgrupā nodrošināja FC "Raita", atstājot aiz sevis FC "Petrow" un "Amoko"/"02" vienības, kamēr D grupā Cerību kausu ieguva "FREE" futbolisti.

Kā vēstīts, visas dalībnieces pirmajā etapā divās apakšgrupās pa septiņām aizvadīja katra ar katru viena riņķa turnīru. Atbilstoši pirmā etapa rezultātiem izšķirošajā posmā katras grupas trīs labākās komandas un labākā no divām ceturto vietu ieguvējām kvalificējās C jeb finālgrupai, kur, tiekoties ar pretējās grupas vienībām un ņemot līdzi savstarpējos rezultātus ar savas apakšgrupas sāncensēm, sadalīja godalgotās vietas, kamēr vājākais septiņnieks D apakšgrupā pēc identiska scenārija izspēlēja vietu sadalījumu no 8. līdz 14. pozīcijai, noskaidrojot Cerību kausa ieguvēju.

C apakšgrupas centrālajā noslēdzošās kārtas spēlē nākamā titula ieguvēja FC "Raita" spēkojās ar "New Project". Pirmās vietas nosargāšanai turnīra kopvērtējumā neatkarīgi no tiešās konkurentes FC "Petrow" veikuma "raitiešiem" bija nepieciešama uzvara, ko viņi aizraujošā un ļoti dramatiskā cīniņā arī ieguva. Pēc Oļega Peņkovska un Asifa Ibragimova trāpīgajiem raidījumiem "Raita" otrā puslaika vidū ieguva 2:0 pārsvaru, taču sāncenši, divas reizes precīzi sitot Danielam Romenskim un vienreiz Danim Bečam, turpmāko 12 minūšu laikā panāca 3:2 jau savā labā. Un arī tas vēl nebija viss – pašā dueļa epilogā Deniss Bezuščonoks vispirms atjaunoja līdzsvaru, savukārt beidzamajā minūtē Oļegs Timofejevs "izrāva" panākumu FC "Raita" vienībai – 4:3.

Līdz ar to FC "Raita" kopvērtējumā ieguva 16 punktus, minimālā atstatumā no līderes finišēja sudraba medaļniece FC "Petrow" (15), kas tika pie tehniskās uzvaras pār FK "Kadaga", savukārt bronzas godalgas nopelnīja "Amoko"/"02" (10). Pēdējā šajā kārtā ne bez grūtībām pieveica apakšgrupas pastarīti "Rage FC" (3:2), "hat-trick" realizējot Arturam Rucko. Uzreiz aiz vadošā trijnieka C grupas tabulā izkārtojās attiecīgi "New Project" (9), FK "Kadaga" (7), "Tente" (4) un "Rage FC" (0).

Tikmēr D apakšgrupā, kur komandas sadalīja ne tikai vietu izkārtojumu no 8. līdz 14. pozīcijai, bet arī Cerību kausa titulu, priekšgalā konkurentēm finišēja "FREE" (16), kas turnīru pabeidza ar 6:0 triumfu pār RFT "Ostnieks" (trīs vārti Markam Smuļko). Divu punktu atstatumā no uzvarētājas sacensībās finišēja "Baltic International Bank" (BIB), kamēr trešajā pozīcijā ierindojās "DSV Latvia" (11), kas piedzīvoja bezvārtu neizšķirtu duelī ar vietu zemāk palikušo FC "Jaunība"/"Petrow" (10).

Piektās vietas grupā jeb 12. pozīcijas sacensībās kopumā liktenis izšķīrās FK "Impakt" (6) un FK "Valor"/"Ropaži" (3) mačā, kur pirmā apliecināja savu pārākumu ar 2:1, kamēr noslēdzošajā vietā Rīgas minifutbola čempionātu pabeidza RFT "Ostnieks" (0).

Par sacensību rezultatīvāko futbolistu kļuva čempiones pārstāvis A. Ibragimovs, kurš kopumā pretinieku vārtsargus sarūgtināja 18 reizes, kamēr "fair-play" konkurencē jāizceļ "FREE" un BIB veikums – abu vienību spēlētāji turnīra gaitā nopelnīja tikai pa trim brīdinājumiem.

FC "Raita" vienība līdz ar uzvaru Rīgas minifutbola čempionātā ieguva tiesības pārstāvēt galvaspilsētu Latvijas minifutbola finālsacensībās, kas 27. septembrī notiks RTU stadionā.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija