No 5. līdz 9. septembrim tika aizvadīti "Viensviens" Latvijas kausa izcīņas otrā posma "Play-off" mači. Sešos dueļos tika noskaidrotas komandas, kuras pievienosies visām desmit "Optibet" virslīgas komandām Latvijas kausa astotdaļfināla stadijā.

Trīs mačos notika Latvijas 1. līgas klubu dueļi. Pirmajā no tiem SK "Super Nova" un FK "Auda" pēc spēlētām 90 minūtēm uzvarētāju nebija noskaidrojušas (1:1). Vispirms Artjoms Pavlovskis izvirzīja vadībā ķekavniekus, bet 75. minūtē izlīdzinājumu panāca Latvijas izlasē 81 maču aizvadījušais Aleksejs Višņakovs. Sekoja papildlaiks, un tajā labāk sevi pierādīja FK "Auda" futbolisti, gūstot četrus bezatbildes vārtus - 5:1.

Papildlaiks uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešams vēl citā duelī starp 1. līgas komandām. FK "Smiltene"/BJSS savā laukumā pēc pirmā puslaika bija vadībā ar 2:0, turklāt pēc spēlētas stundas ieguva skaitlisko vairākumu, jo noraidījumu saņēma FK "Dinamo Rīga" spēlētājs Pāvels Sorokins. Taču Rīgas "dinamieši" prata mazākumā atspēlēt divu vārtu deficītu un panākt papildlaiku. Tajā Anastasijs Mordatenko ar otrajiem vārtiem spēlē izvirzīja vadībā rīdziniekus un drīz vien noformēja sev arī hat-trick jeb trīs gūtus vārtus. Tikai papildlaika pēdējā minūtē Ričards Rullis panāca 3:4, bet tas vairs neglāba smilteniešus.

Savukārt citā 1. līgas klubu duelī "Rēzekne" mājās ar 2:1 nolieca JDFS "Alberts" pretestību. Zīmīgi, ka uzvaras vārtus guva ilgus gadus virslīgā spēlējušais Vitālijs Rečickis, realizējot 11 metru soda sitienu. Latvijas izlasē vienu maču aizvadījušajam pussargam tā bija pirmā mājas spēle "Rēzeknes" kreklā pēc 11 gadu pārtraukuma. Šī mača vārtu guvumus var noskatīties šeit.

1. līgas līdervienība FC "Lokomotiv Daugavpils" dabūja kārtīgi pamocīties pret 2. līgas klubu "Albatroz SC"/FS "Jelgava". Alana Siņeļņikova, Dzmitrija Hermana un Rolanda Putāna precīzie sitieni atnesa daugavpiliešiem uzvaru ar 3:2.

Liepājas apkaimes derbijā Grobiņas SC ar 3:0 uzveica FK "Karosta", savukārt 2. līgas klubs FK "Priekuļi" ar 1:2 piekāpās 3. līgas komandai FK "Kauguri"/"Beitar", kas ir vienīgais savas līgas pārstāvis Latvijas kausa izcīņas astotdaļfinālā.

Sākot ar nākamo turnīra stadiju cīņā par trofeju iesaistīsies arī visi desmit virslīgas klubi. Kopā ar sešiem trešo kārtu pārvarējušiem klubiem tie veido astotdaļfināla dalībnieku pulku. Izloze - 16. septembrī.

Jaunās sezonas turnīra fināls 8. novembrī paredzēts Ventspils OC stadionā.

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936. gada pie prestižās trofejas tikušas 38 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 12 dažādas vienības. Pašreizējā trofejas glabātāja ir RFS komanda, kas pērn pie tās tika pirmoreiz vēsturē.