Otrdien, 8. septembrī, noslēdzies projekta "Meiteņu futbols atgriežas skolās" Daugavpils turnīrs, kurā otro gadu pēc kārtas labākās izrādījās meitenes no Daugavpils 9. vidusskolas.

Iepriekš 14 komandas martā aizvadīja apakšgrupu posmu, bet tālāka turnīra norise Covid-19 iespaidā tika pārcelta uz jauno mācību gadu. Četras labākās komandas otrdien pulcējās Daugavpils Olimpiskajā centrā, kur pārliecinoši uzvaru turnīrā nodrošināja Daugavpils 9. vidusskola, aiz sevis atstājot attiecīgi Daugavpils Valsts ģimnāziju, Daugavpils 15. vidusskolu un Daugavpils Vienības pamatskolu.

Projekts "Meiteņu futbols atgriežas skolās" šogad pieredz savu ceturto sezonu. Pirmoreiz vēsturē sacensības bija plānots organizēt ne tikai Rīgas un Latgales, bet arī Zemgales reģionā, tomēr korekcijas plānos ieviesa Covid-19 radītā situācija. Par tālāku sacensību norisi pārējos reģionos šajā mācību gadā tiks lemts atsevišķi, vērtējot tālāko situācijas attīstību no dalībnieku drošības viedokļa.

Projekta galvenais mērķis ir veicināt veselīgu un aktīvu dzīvesveidu starp skolniecēm, iepazīstinot viņas ar sporta karali futbolu, lai pēc pirmās iepazīšanās viņas varētu jau pievērsties futbola nodarbībām kādā no klubiem. Sacensības šogad tiek organizētas 2006.-2008. gadā dzimušām skolniecēm.

FOTO GALERIJA: