Sestdien, 5. septembrī, Latvijas izlase aizvadīja savu pirmsspēles treniņu Maltā. Pirms laukuma iepazīšanas mūsu komanda pirmsspēles preses konferencē atbildēja uz Latvijas žurnālistu jautājumiem. Preses konferencē piedalījās izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs un potenciālais debitants Krišs Kārkliņš.

"Pirmsspēles treniņā piedalīsies visi futbolisti, kuri ir atbraukuši mums līdzi. Arī Dāvis Ikaunieks šodien piedalīsies treniņā. Arī Mārcis Ošs pilnvērtīgi piedalīsies treniņā. Pēc treniņa varēsim saprast atsevišķu spēlētāju gatavību spēlei. Šobrīd vēl neesmu gatavs atbildēt par iespējamajām izmaiņām sastāvā. Varu teikt tā – ja rotācija būs, tā būs samērīga," mediju pārstāvjiem norādīja Latvijas izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

No spēlētājiem pirmsspēles preses konferencē šoreiz piedalījās Krišs Kārkliņš. Par noskaņojumu komandā viņš atbildēja šādi: "Pēc mača ar Andoru, protams, ir neliels kritums emocijās, taču, domāju, neviens nav nokāris galvas. Nav notikusi nekāda katastrofa. Nevienam nav jākar bučus nagliņā. Domāju, iziesim laukumā pret Maltu un pierādīsim, ka tā bija nejaušība. Pret Maltu mums jāiet laukumā ar domu, ka esam favorīti. Spēle parādīs, kurš uzvarēs, bet manā uztverē esam favorīti, un es pie tā pieturēšos."

Tāpat Krišs Kārkliņš atbildēja arī uz mediju jautājumiem par to, kurā pozīcijā šobrīd labāk jūtas un kur guvis vērtīgāko starptautisko spēļu pieredzi. "Domāju, lielākais pienesums pieredzei ir dalība U-21 izlasē, jo tur bija vairāk labu maču. Arī eirokausos pieredze bija vērtīga, taču vislielākais ieguvums bija labi aizvadītās spēles U-21 izlasē. Šobrīd droši vien vislabāk justos malējā aizsarga pozīcijā, bet pēdējos divos mačos klubā spēlēju vidū. Pirms nometnes tikos ar Daini, un viņš teica, ka vēlas mani redzēt spēlējam centrā."

Kā zināms, Malta UEFA Nāciju līgu iesāka ar 2:3 zaudējumu Fēru salās, savukārt Latvija pirms divām dienām Rīgā cīnījās neizšķirti ar Andoru. D. Kazakevičs un treneru kolektīvs rūpīgi izpētījis Maltas izlases pēdējo spēli, kā arī iepriekšējos mačus. "Pretinieku komandai ir ļoti pieredzējuši visi trīs centra aizsargi. Īpaši izcelšu to, ka viņi ne tikai pārliecinoši spēlē aizsardzībā, bet viņi ir aktīvi arī uzbrukumu uzsākšanā. Uzbrukuma grupā centra uzbrucējs Fēru salās nenospēlēja savu labāko spēli, bet pēdējā gada laikā viņš bija komandas līderis. Viņiem ir trīs četri līderi laukumā, gandrīz katrā līnijā. Īpaši vēlos izcelt pretinieku aizsargu darbības ar bumbu, labi uzsāk uzbrukumus. Tas Maltai ļauj pat pie aktīva presinga ātri pāriet uzbrukumā. Fantastisku spēli aizvadīja Maltas izlases vārtsargs. Viņa loma spēlē Fēru salās bija ļoti liela," norādīja D. Kazakevičs.