Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde 3. septembra sēdē lēma Latvijas 3. līgas čempionātā startējošajiem klubiem, tiem atbilstot attiecīgām prasībām, sniegt iespēju atgūt pusi no šīs sezonas dalības maksas.

Lai palīdzētu klubiem globālās pandēmijas apstākļos ekonomēt līdzekļus un gādāt par sava kluba attīstību, pēc sezonas LFF atmaksās klubu veikto dalības maksu par startu Latvijas 3. līgā 50% apmērā, ja attiecīgais klubs būs izpildījis visas juridiskās saistības ar LFF, kā arī atbildīs visām Godīgas spēles jeb "Integrity" procesa regulām un noteikumiem.

"Šis laiks pašmāju klubiem nav viegls – it īpaši tiem, kas darbojas amatieru futbola lauciņā. Šādi klubi veido būtisku daļu no kopējās Latvijas futbola piramīdas, tāpēc mūsu pienākums ir saklausīt klubu problēmas un izaicinājumus. Vēlamies iespēju robežās globālās pandēmijas ietekmē atvieglot klubu ikdienu, taču tajā pašā laikā, ņemot vērā 3. līgas turnīra plašo ģeogrāfiju un klubu dažādo profesionalitātes līmeni, strikti nosakām, ka dalības maksas daļēja atgriešana pēc sezonas būs iespējama tikai tad, ja LFF pret attiecīgā kluba darbību nebūs nekādu iebildumu un nebūs starp abām pusēm nenokārtotu saistību," pauž LFF prezidents Vadims Ļašenko.

Jau iepriekš pēc attiecīgā nolikuma izveidošanas un apstiprināšanas LFF valde uzsākusi futbola haļļu būvniecības projekta darbību, kas paredz LFF līdzfinansējumu līdz 500 000 EUR katra projekta ietvaros. Pašlaik tiek apzināta šābrīža interese par futbola haļļu būvniecību konkrētās Latvijas vietās, un attiecīgo projektu profesionālai izvērtēšanai izveidota šim mērķim radīta komisija.

Tāpat LFF valde, lemjot par Latvijas nacionālās izlases prēmēšanas sistēmu, vienojās, ka attiecīga panākuma gadījumā – ja Latvijas izlase uzvarēs savā UEFA Nāciju līgas apakšgrupā – UEFA balvu fonds ir novirzāms izlases spēlētāju un personāla prēmēšanai. Cita rezultāta gadījumā izlases pārstāvji prēmēti netiks.

Turpinot darbu pie LFF komiteju sastāva komplektēšanas, valde uzklausīja uzaicināto personu redzējumu par veicamajiem darbiem un apstiprināja Rutu Dziļumu par Sieviešu futbola komitejas priekšsēdētāju, bet Aleksandru Isakovu – par Sacensību komitejas priekšsēdētāju. Jautājums par abu komiteju locekļiem tiks skatīts atsevišķi, tāpat atsevišķi tiks vērtēts Infrastruktūras komitejas priekšsēdētāja un komitejas locekļu apstiprināšanas jautājums.

Tāpat iepriekš apstiprinātajās komitejās valde iecēlusi divus atlikušos komiteju locekļus – Attīstības un jauniešu komitejā Juriju Sokolovu, kā arī Tiesnešu komitejā Jāni Pukijanu.

LFF valde, skatot jautājumu par LFF mācību un treniņu centra "Staicele" tālāko attīstību, iedziļinājās virknē ar bāzes darbību saistītajos juridiskajos un saimnieciskajos jautājumos. Ar nepieciešamajiem ieguldījumiem bāzes tālākā uzturēšanā un attīstībā iepazīstināja un par aktuālajiem juridiskajiem jautājumiem ar LFF valdi diskutēja MTC "Staicele" valdes loceklis Jānis Čaplinskis. Valdes locekļi apkopoja bāzes tālākās darbības iespējamos modeļus un LFF iesaisti.

Nākamā LFF valdes sēde paredzēta 15. septembrī.