Aizvadītajā svētdienā RTU mākslīgā seguma futbola laukumā Pārdaugavā startēja Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētā "SynotTip" Rīgas minifutbola (8:8) čempionāta izšķirošais jeb otrais etaps. Tā ietvaros puse no 14 dalībniecēm turpinās cīņu par godalgotajām vietām, bet atlikusī puse sadalīs vietu izkārtojumu no astotās līdz 14. pozīcijai, cīnoties par Cerību kausu.

Kā vēstīts, visas dalībnieces pirmajā etapā divās apakšgrupās pa septiņām aizvadīja katra ar katru viena riņķa turnīru. Atbilstoši pirmā etapa rezultātiem izšķirošajā posmā trīs katras grupas labākās komandas un labākā no divām ceturto vietu ieguvējām kvalificējās C jeb finālgrupai, kur, tiekoties ar pretējās grupas vienībām un ņemot līdzi savstarpējos rezultātus ar savas apakšgrupas sāncensēm, sadalīs godalgotās vietas, kamēr vājākais septītnieks D apakšgrupā pēc identiska scenārija izspēlēs Cerību kausu un sadalījumu no astotās līdz 14. pozīcijai.

C apakšgrupas pirmajā spēļu dienā viena no divām pašreizējām tabulas līderēm FC "Raita" samēroja spēkus ar "Rage" FC vienību, svinot panākumu ar minimālu 1:0 pārsvaru. Vienīgos vārtus uzvarētāju labā cīņas 41. minūtē guva Oļegs Timofejevs. Šobrīd grupas tabulā FC "Raita" futbolisti savākuši septiņus punktus – tikpat, cik FK "Kadaga" vienība, kas aizvadītās svētdienas kārtu izlaida.

Par punktu mazāk nekā līderu duetam ir divām nākamajām kopvērtējuma sekotājām – FC "Petrow" un "New Project", kas svētdien aizvadīja savstarpējo dueli. Līdzīgi kā iepriekš minētajā spēlē rezultativitāte nebija augsta, vienīgos vārtus spēles sākumā gūstot Kārlim Miķelim Liepiņam un tādējādi sekmējot FC "Petrow" komandas uzvaru – 1:0.

Savukārt atlikušajā C grupas duelī starp "Amoko"/02 un "Tente" vienībām vārtu guvumu netrūka, tiesa – no vienas sāncenses puses. Trīs vārtus uzvarētāju sastāvā gūstot Arturam Rucko, pārliecinošu panākumu ar rezultātu 12:1 kaldināja "Amoko"/02 vīri, kuri, līdzīgi kā "Tente", iekrājuši četrus punktus, kamēr iepriekšminētā "Rage" FC atrodas tabulas lejasgalā bez punktiem.

Tikmēr D apakšgrupā, kur komandas otrajā etapā sadalīs izkārtojumu tabulā no astotās līdz 14. pozīcijai, pirmajā vietā ar desmit punktiem izvirzījusies "Baltic International Bank" (BIB), kas svētdien ar 2:0 sarūgtināja piektās pozīcijas īpašnieci FK "Impakt" (3). Savukārt vicelīdere "DSV Latvia", pateicoties Mihaila Ivanova un Igora Krilova dublim, neatstāja ne mazākās cerības pastarītei FK "Valor"/"Ropaži" – 8:0.

Vēl viens ieplānotais D grupas cīniņš starp FC "Jaunība"/"Petrow" un RFT "Ostnieks" nenotika, jo pēdējā uz maču neieradās, tādējādi saņemot tehnisko zaudējumu 0:5 un naudas sodu atbilstoši sacensību reglamentam.

Sacensību rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā ar 13 gūtajiem vārtiem joprojām ir Asifs Ibragimovs (FC "Raita"), savukārt astoņi precīzi sitieni "Amoko"/02 futbolista A. Rucko kontā.

Turnīra otrā etapa spēles turpināsies šo sestdien, 5. septembrī.

Plašāk par turnīra gaitu iespējams uzzināt oficiālajā mājaslapā.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija