Ceturtdien, 27. augustā, dalību UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā uzsāka trīs Latvijas klubi, tomēr vienīgi FK "Ventspils" pirmajā atlases kārtā spēja tikt pie uzvaras, kvalificējoties tālākai cīņai.

FK "Ventspils" kā vienīgajai no Latvijas komandām pirmajā kvalifikācijas kārtā tika ielozēta spēle savā laukumā, un šo priekšrocību izdevās izmantot, ar 2:1 pārspējot Moldovas pārstāvjus "Dinamo-Auto". Mača gaitā ventspilnieki prata atspēlēt vienu vārtu deficītu - ar filigrānu sitienu izcēlās brazīlietis Lukass Villela, bet uzvaras vārtus no 11 metru soda sitiena atzīmes guva krievu viesspēlētājs Jevgeņijs Kozlovs.

Tikmēr pārējās divas Latvijas komandas devās uz spēlēm izbraukumā – RFS viesojās pie Serbijas kluba Belgradas "Partizan", bet "Valmiera FC" pretinieku laukumā spēkojās ar Poznaņas "Lech" no Polijas.

Rīdzinieki sīvā cīņā piekāpās titulētajiem sāncenšiem ar 0:1, bet valmierieši, ilgi izturējuši pretinieku spiedienu uz vārtiem, tomēr atzina labi zināmā Polijas kluba pārākumu ar rezultātu 0:3.

Kā zināms, iepriekš no UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra izstājās Latvijas čempionvienība "Riga FC", kas Eiropas klubu turnīru sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas otrajā kvalifikācijas kārtā.

UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra otrās kārtas izloze notiks 31. augustā, bet dienu vēlāk notiks trešās kārtas izloze.

Kā zināms, globālās pandēmijas dēļ šoreiz būtiski izmainījusies ierastā kvalifikācijas maču kārtība un termiņi. Iepriekš dueļu uzvarētājus noteica divu spēļu summā, bet šogad kvalifikācijas pirmās kārtas tiek aizvadītas pēc vienas spēles principa.