Šo pirmdien RTU mākslīgā seguma futbola laukumā Pārdaugavā noslēdzās Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētā "SynotTip" Rīgas minifutbola (8:8) čempionāta pirmais etaps. Tādējādi noskaidrotas komandas, kas izšķirošajā posmā turpinās cīņu par godalgotajām vietām, kā arī tās, kas sadalīs pārējo vietu izkārtojumu, cīnoties par Cerību kausu.

Kā vēstīts, visas dalībnieces pirmajā etapā divās apakšgrupās pa septiņām aizvadīja katra ar katru viena riņķa turnīru. Atbilstoši pirmā etapa rezultātiem izšķirošajā posmā trīs katras grupas labākās komandas un labākā no divām ceturto vietu ieguvējām kvalificējās C jeb finālgrupai, kur, tiekoties ar pretējās grupas vienībām un ņemot līdzi savstarpējos rezultātus ar savas apakšgrupas sāncensēm, sadalīs godalgotās vietas, kamēr vājākais septītnieks D apakšgrupā pēc identiska scenārija izspēlēs sadalījumu no 8. līdz 14. pozīcijai.

A apakšgrupā pēdējo trīs nedēļu laikā tika izspēlētas divas kārtas, pirmo vietu nodrošinot "New Project" (15) vienībai, kas savu līdz šim vienīgo zaudējumu turnīrā piedzīvoja duelī ar FK "Kadaga" (1:3), kā arī spraigā duelī, pateicoties mača izskaņā Maksima Neverovska gūtajiem vārtiem, ar 2:1 uzveica "Rage FC". Iepriekš minētā FK "Kadaga" (14) pirmo etapu noslēdza ar neizšķirtu pret "Tente" (1:1), savukārt pēdējā bez šī mača ar 6:2 sarūgtināja RFT "Ostnieks". Šīs cīņas ietvaros jāatzīmē daiļā dzimuma veikums – vienu no sešām reizēm sāncenšu vārtsargu sarūgtināja Sabina Kadirova.

Visas trīs A grupas līderes – "New Project", FK "Kadaga" un "Tente" (13) – finišēja grupas tabulā cieši līdzās cita citai, nodrošinot tālāku dalību cīņā par godalgotajām vietām. Tāpat vadošo vienību septītniekā cīņu minifutbola čempionātā turpinās ceturtās vietas īpašniece "Rage FC", kas savāca par punktu vairāk (attiecīgi 9 pret 8) nekā identiskajā pozīcijā B grupā finišējusī "Baltic International Bank". Tikmēr trim vājākajām A apakšgrupas vienībām – "DSV Latvia" (7), FK "Impakt" (3) un RFT "Ostnieks" – spēkosies D grupā par Cerību kausu un vietu sadalījumu no 8. līdz 14.

Identiskā veidā finišu sasniedza arī B grupas trīs labākās komandas, izkārtojoties tieši tādā pašā punktu diapazonā – 15 punktus savāca FC "Petrow", 14 izcīnīja FC "Raita", bet 13 iekrāja "AMOKO"/"02". Grupas līdere FC "Petrow" pirmo etapu noslēdza ar pārliecinošu FC "Jaunība"/"Petrow" sagraušanu (11:0, četri vārti Dzmitrijam Kuzminam, trīs – Ruslanam Medvedinam), FC "Raita" guva maksimāli iespējamos sešus punktus dueļos ar jau minēto FC "Jaunība"/"Petrow" (5:1) un FK "Valor"/"Ropaži" (9:2, seši vārti Asifam Ibragimovam), kamēr "AMOKO"/"02" sagrāva "FREE" (11:2) un ropažniekus (9:0). Šeit pirmajā no mačiem jāatzīmē Klāva Sveķa gūtie četri vārti, savukārt otrajā trīs reizes pretinieku vārtsargu sarūgtināja Ģirts Burmistrs.

Kā minēts, B apakšgrupā ceturtajā vietā palikusī "Baltic International Bank" cīņu minifutbola čempionātā turpinās D grupā, kur tai pievienosies trīs noslēdzošo vietu ieguvējas – "FREE" (7), FC "Jaunība"/"Petrow" (3) un FK "Valor"/"Ropaži" (0).

Sacensību rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā ar 13 gūtajiem vārtiem ir A. Ibragimovs, savukārt septiņi precīzi sitieni FC "Petrow" futbolista Ņikitas Žarova kontā.

Turnīra otrā etapa spēles sāksies jau šo svētdien, 30. augustā.

Plašāk par turnīra gaitu iespējams uzzināt oficiālajā mājaslapā.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija