Ceturtdien, 27. augustā, "Daugavas" stadionā notika Latvijas izlases galvenā trenera Daiņa Kazakeviča preses konferencē. Viņš nosauca tos 24 futbolistus, kuri jau šo svētdien pievienosies nacionālajai izlasei, lai sāktu gatavoties UEFA Nāciju līgas spēlēm pret Andoru (3. septembrī mājās) un Maltu (6. septembrī izbraukumā).

"Pēdējais pusgads bija ļoti neierasts un interesants laiks. Diemžēl ir sanācis tā, ka pirmoreiz ar komandu laukumā tiksimies tikai pēc dažām dienām. Esam jauna ceļa sākumā. Tiek veidota jauna komanda, ar jaunu redzējumu. Mums ir jauns LFF prezidents, jauna un ambicioza valde, kas vēlas atgriezt daudzas pozitīvas lietas, kas bijušas iepriekš. Un mums kā nacionālajai izlasei jāatbalsta pārmaiņas ar pozitīviem rezultātiem laukumā. Šiem 24 spēlētājiem, kurus uzaicinājām uz izlasi, vēlamies uzticēties pirmajās nometnēs. Ar viņiem vēlamies pamainīt būtiskus akcentus spēlē, spēles zīmējumā šajā ciklā," teica Dainis Kazakevičs.

"Neskatoties uz to, ka esmu nācis uz izlasi ar vidēja termiņa mērķiem, kas sadalīti pa posmiem, skaidrs, ka visi gaidīs rezultātus jau no pirmās spēles, un tāds ir arī mūsu mērķis. Vēlamies ieviest izlasē stabilitāti - sastāva izvēlē, spēles principu ievērošanā. Ir svarīgi, lai no nometnes uz nometni būtu tā sauktais uzkrājošais efekts. Mums ir visaugstākie mērķi. UEFA Nāciju līgā cīnīsimies par trim punktiem katrā spēlē, tai pat laikā jāsaprot, ka varbūt ne vienmēr viss izdodas uzreiz." 

Tāpat treneris iepazīstināja mediju pārstāvjus ar trim principiem, pēc kādiem viņš izvēlas un izvēlēsies arī nākotnē spēlētājus Latvijas valstsvienībai. "Pirmais - spēlētāju motivācija. Otrais - meistarība. Trešais - jāprot iekļauties komandas spēlē, kolektīvā. Ja kāds spēlētājs šoreiz nav izlasē, tas nenozīmē, ka viņi neparādīsies vēlāk. Var mainīties uzvārdi, bet ne šie principi," paskaidroja D. Kazakevičs.

"No tiem spēlētājiem, kurus gribējām šoreiz redzēt izlasē, bet tas nebija iespējams, var minēt Danielu Ontužānu, Kristeru Toberu, Vitāliju Maksimenko. Pirmie divi šoreiz nebūs ar mums savainojumu dēļ, savukārt Maksimenko situācija ir citāda. Viņš ir Japānā, tur ir savi noteikumi un kārtība par ceļošanu, tāpēc šoreiz esam bez viņa," paskaidroja treneris.

Tāpat septembrī ar valstsvienību nebūs mūsu komandas ilggadējā līdera un valstsvienības rindās simt maču aizvadījušā vārtsarga Andra Vaņina. Jautāts par šī spēlētāja neaicināšanu uz valstsvienību, treneris atbildēja: "Pirmā vārtsarga lomā redzam arī pieredzējušu vārtsargu, vecums nav šķērslis, savukārt otrā un trešā vārtsarga lomā vēlamies redzēt jaunus spēlētājus," norādīja treneris.

PRESES KONFERENCES PILNAIS IERAKSTS