Latvijas jaunatnes futbola čempionāta kopvērtējuma tabulu situācija pēc teju aizvadītiem diviem sacensību mēnešiem. Kopumā šīs sezonas čempionātā tiks aizvadīts teju tūkstoš spēļu.

ELITES GRUPA

Elites grupas U-18 komandu konkurencē pašlaik identiski veicies "Riga FC", Rīgas Futbola skolas un BFC "Daugavpils" futbolistiem, kuri četros mačos iekrājuši pa trim uzvarām un vienam zaudējumam, bet rezultatīvāko spēlētāju sarakstā līdz šim izcēlies Arturs Krancmanis no "Riga FC", kura kontā pieci gūti vārti. U-16 grupā jau otro apli uzsākusi līderos esošā BFC "Daugavpils" vienība, taču jāņem vērā, ka no tās četrus punktus atpaliekošās JFC "Riga" un FS "Metta" komandas aizvadījušas par divām spēlēm mazāk. Šajā konkurencē pretinieku vārtsargus līdz šim visbiežāk pārspējis FS "Metta" futbolists Dario Šits – septiņas reizes.

U-15 konkurencē pirmā apļa izskaņā handikapu pār pretiniekiem bauda BFC "Daugavpils" un JFC "Riga", kuru pārstāvji Ralfs Baško un Daniils Putrāns izcēlušies attiecīgi deviņas un astoņas reizes. Tikmēr U-14 grupā līderos esošo JDFS "Alberts" komandu un sešus vārtus guvušo Oliveru Kelleru lūko noķert mazāku spēļu skaitu aizvadījušie Babītes SK, BFC "Daugavpils" un FS "Metta" jaunieši. Visbeidzot, U-13 vecuma A apakšgrupā sezonas ievads vislabāk izdevies FS "Metta" un BFC "Daugavpils" puišiem, bet B grupas konkurencē ar vienādu punktu un aizvadīto spēļu skaitu kopvērtējuma augšgalā gozējas uzreiz trīs vienības – Liepājas FS, "Riga FC" un FK "Spartaks"/SK "Super Nova".

MEISTARĪBAS GRUPA

U-18 vecumā teicami pirmo apli aizvadījusi "Valmiera FC" komanda – sešas uzvaras sešos mačos, tikai vieni ielaisti vārti (visās spēlēs sākumsastāvā devies vārtsargs Edgars Irmejs) un jau 13 Ingara Pūļa gūti vārti. Tikmēr U-16 konkurencē kopvērtējuma vadībā pašlaik gozējas "Rēzekne", kas kā vienīgā sacensībās līdz šim iztikusi bez zaudējumiem un var lepoties ar Artūra Raudoviča sešiem gūtajiem vārtiem.

JDFS "Alberts" ir izdevies veiksmīgākais sezonas sākums U-15 vecuma grupā, ko lielā mērā sekmējuši Roberts Adītājs un Emīls Evelons, pretinieku vārtos raidot attiecīgi 11 un deviņas bumbas. Savukārt "Academ FC" un Rīgas Futbola skola ir vadošās U-14 konkurences komandas ar pieciem panākumiem sešās cīņās, Danielam Radzeniekam esot sacensību labākajam snaiperim ar 11 gūtiem vārtiem.

ATTĪSTĪBAS GRUPA

U-16 turnīrā, kur cīņas norisinās divās apakšgrupās, konkurentiem priekšā soļo JFC "Riga" un Ogres NSC, pēdējiem svinot panākumus visos sešos līdzšinējos mačos. B grupā attiecīgi 12 un 11 vārtus guvuši ogrēnieši Dāvis Līvs un Renārs Zīmelis, bet A grupā izcēlies Mārcis Skuja no SK "Super Nova" – 12 trāpīgi raidījumi. Trīs apakšgrupās sezonu aizvada U-15 vecuma komandas, līderu godā pašlaik atrodoties "Riga FC", FS "Nikars"/"Rakari" un "Futbola Parks Academy"/"Carnikavas novada pašvaldība". Vārtu guvēju rindās šajā vecumā izcēlies Kristiāns Deniss Jaunkalns no Talsu NSS/FK "Laidze", kura kontā 11 gūti vārti.

Četrās apakšgrupās sadalītas U-14 vecuma komandas, un šeit līderi ir jaunieši no Ogres NSC, "Futbola Parks Academy"/FK "Valor Ropaži", Liepājas RSS/FK "Nīca" un "Riga FC Academy". Savukārt U-13 vecuma sešās apakšgrupās pirmajās pozīcijās pašlaik atrodama BFC "Daugavpils", Vidzemes FC, Liepājas RSS/Grobiņas SC, FS "Jelgava", RFS-2008 un "Fariona" FK jaunā maiņa.

Foto: Aiga Veisa / Liepājas Futbola skola