Iepriekšējo divu nedēļu laikā pēc septiņu uzvaru izcīnīšanas pirmo zaudējumu Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētajā un Rīgas domes (RD) un Latvijas Futbola federācijas (LFF) finansiāli atbalstītajā Rīgas čempionātā piedzīvoja FC "Caramba Riga". Par spīti šai neveiksmei komanda pēc pirmā apļa saglabāja līderes statusu turnīra kopvērtējuma tabulā, tuvāko sekotāju – Jūrmalas SS – apsteidzot par četriem punktiem.

Kā vēstīts, šogad turnīrs oficiāli risinās kā Latvijas 3. līgas čempionāta Rīgas reģiona sacensības, uzvarētājam iegūstot tiesības pārstāvēt valsts galvaspilsētu Latvijas čempionāta 3. līgas finālturnīrā. Laika periodā līdz 18. oktobrim visas deviņas turnīra dalībnieces noskaidros spēcīgāko pēc divu riņķu spēkošanās.

Minētajā laika periodā FC "Caramba Riga" (21) laukumā devās divas reizes, gūstot pārliecinošu panākumu pār "Riga United" FC (8:2, trīs vārti Vladam Rimkum), kā arī piedzīvojot pirmo neveiksmi turnīrā cīņā ar tuvākajiem konkurentiem tabulā Jūrmalas SS – 2:3. Šī dueļa izšķirošie notikumi risinājās spēles izskaņā – četru minūšu intervālā jūrmalnieki no sev nelabvēlīgā 1:2 panāca 3:2, savukārt pretinieku rindās noraidījumu izpelnījās Juto Kamimura.

Tikmēr Jūrmalas komanda, kas šobrīd savākusi 17 punktus, bez šī panākuma vēl arī ar 9:0 sagrāva FS "Rakari" vienību, divus vārtus gūstot Ērikam Pļutam.

Rīgas čempionāta tabulas trešajā ailītē ierindojas FK "Jūrnieks" (16), kas iepriekšējo divu nedēļu laikā triumfēja mačos ar SK "Upesciems" (3:1) un DSVK "Traktors" (3:0), savukārt pozīciju zemāk esošā SK "Upesciems" (15) cieta neveiksmi arī mačā pret "Tente"/SFS – 2:4. Pēdējā, kas sacensību kopvērtējumā ierindojas piektajā pozīcijā ar 13 iekrātiem punktiem, apliecināja savu pārākumu arī abos pārējos savos dueļos, sagraujot Rīgas Tehnisko universitāti (10:1, četri vārti Aleksejam Rosoham) un spraigā cīniņā ar 4:3 sarūgtinot "Riga United" FC (arī šeit pokers A. Rosoham).

Vēl nepieminētajās cīņās jāatzīmē Rīgas Tehniskās universitātes panākums pār FS "Rakari" (5:1), kā arī DSVK "Traktors" pirmais panākums čempionāta ietvaros – triumfs 4:3 pār iepriekš minēto FS "Rakari", kas šobrīd palikusi vienīgā punktus neguvusī vienība turnīrā.

Rīgas čempionāta rezultatīvāko spēlētāju sarakstā līdera statusā ar 12 trāpīgiem sitieniem atrodas V. Rimkus (FC "Caramba Riga"), savukārt par vienu precīzu sitienu mazāk A. Rosoham ("Tente"/SFS).

Plašāk par turnīra gaitu iespējams uzzināt oficiālajā mājaslapā.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija