Iepriekšējā nedēļā tika aizvadīta otrais posms "Viensviens" Latvijas kausa izcīņā. Šajā turnīra stadijā sacensībās iesaistījās arī Latvijas 1. līgas čempionāta komandas, un visas pārvarēja šo kārtu. Vienīgais izņēmums ir "Saldus SS"/"Leevon", kas piekāpās citam 1. līgas klubam FK "Smiltene"/BJSS.

Sacensību otrajā posmā piedalījās trīspadsmit 1. kārtas uzvarētāji, divi wild-card saņēmēji, kā arī deviņi 1. līgas klubi. Tādā veidā tika noskaidroti 12 klubi, kuri piedalīsies nākamajā kārtā. Par tiesībām spēlēt astotdaļfinālā cīņu turpina: "Albatroz SC"/FS "Jelgava", "Rēzekne", FK "Kauguri"/"Beitar", Grobiņas SC, FC "Lokomotiv Daugavpils", SK "Super Nova", FK "Auda", FK "Karosta", JDFS "Alberts", FK "Priekuļi", FK "Dinamo Rīga" un FK "Smiltene"/BJSS.

Ar visu "Viensviens" Latvijas kausa izcīņas spēļu rezultātiem var iepazīties šeit.

No spēlēm, kurās sacentās 1. un 2. līgas klubi, visspraigākie dueļi bija ar SK "Super Nova" un JDFS "Alberts" līdzdalību. Pirmie tikai ar 3:2 uzveica FK "Salaspils" komandu, turklāt papildlaikā bija arī iedzinējos ar 1:2. Savukārt "JDFS Alberts" tikai pēcspēles sitienu sērijā ņēma virsroku duelī ar FK "Limbaži" - 0:0 (6-5).

Sacensību nākamajā stadijā 12 komandas noskaidros uzvarētājus sešos mačos. To sešu dueļu uzvarētāji pievienosies desmit virslīgas klubiem turnīra astotdaļfināla stadijā. Nākamās kārtas maču izloze notiks šo trešdien, 26. augustā, pulksten 13:00. Izlozes tiešraide būs skatāma Latvijas Futbola federācijas Facebook lapā.

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936. gada pie prestižās trofejas tikušas 38 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 12 dažādas vienības. Pašreizējā trofejas glabātāja ir RFS komanda, kas pērn pie tās tika pirmoreiz vēsturē.

Kopš 2017. gada turnīra uzvarētājiem tiek pasniegta jauna dizaina un identitātes trofeja. Kā ziņots iepriekš, 2020. gada "Viensviens" Latvijas kausa fināls notiks 8. novembrī Ventspils OC stadionā.

Foto: FK "Salaspils"