Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola attīstības un sieviešu futbola nodaļas darbinieki pagājušajā nedēļā viesojās Rīgas pašvaldības bērnu un jauniešu centra "Imanta" vasaras mājā, iepazīstinot ar futbolu mūsu jauno paaudzi.

Sociālā atbildība ir viena no funkcijām, par kuru LFF neaizmirst ikdienas darbā. Šādi pasākumi līdz šim bija regulāri, un tā tas turpināsies, jo futbols ir ne tikai profesionālais sporta veids, bet veic arī sociālu funkciju, tuvinot dažādu sabiedrības daļu pārstāvjus un aicinot sadarboties.

Klātienē pie bērniem viesojās LFF Futbola attīstības un sieviešu futbola nodaļas speciālists Vladislavs Pavļučenko. "Iepazīstināju bērnus ar sevi, pastāstīju, ko futbols var sniegt ne tikai profesionālajā karjerā, bet arī ikdienā. Futbols ir demokrātiska sporta spēle, kurā prieku var gūt ikviens. Turklāt futbola prieks un sajūsma nebeidzas tikai laukumā. Futbols sniedz lieliskas iespējas sevi apliecināt arī citā statusā, piemēram, kā līdzjutējam," pastāstīja Vladislavs Pavļučenko.

Tikšanās laikā ar viktorīnu par Latvijas futbolu bērni tika iepazīstināti ar futbola vēsturi un dažādiem interesantiem notikumiem, kā arī par aktuālajiem jaunumiem.

Beigās, protams, tika arī uzspēlēts futbols, bērniem apgūstot pasaulē labākās komandu spēles noteikumus, goda kodeksu un veidu, kā spēli padarīt visiem baudāmu. Tāpat LFF dāvāja bērnu un jauniešu centram futbola inventāru.