Latvijas Futbola federācijas (LFF) organizēto vīriešu sacensību apskats.

1. LĪGA

Pagaidām sevi valsts otrajā spēcīgākajā līgā teicami apliecina sacensību jaunpienācēji FC "Lokomotiv Daugavpils", kas uzvarējuši visās četrās līdz šim aizvadītajās spēlēs, gūstot jau 16 vārtus un līdz šim ielaižot tikai divus. Tie visi ir labākie rādītāji līgā, turklāt komandas krievu viesspēlētājs Aleksandrs Jerkins ar četriem gūtiem vārtiem pašlaik ir turnīra rezultatīvākais spēlētājs. Starp četriem futbolistiem, kuri guvuši pa trim vārtiem, ir divi viņa komandas biedri.

Ciešākie līderu sekotāji ir SK "Super Nova" un JDFS "Alberts", kas gan no daugavpiliešiem atpaliek jau par pieciem punktiem. Pie vismaz viena punkta tikušas visas deviņas turnīra dalībnieces.

2. LĪGA

Jaunizveidotajā turnīrā spēkiem mērojas 12 komandas, no kurām divas – "Albatroz" SC/FS "Jelgava" un FK "Salaspils" – sezonu sākušas ar trim uzvarām. No pārējām dalībniecēm līdz šim zaudējuma rūgtumu nav izjutusi vēl vienīgi FK "Priekuļi" vienība, kas iekrājusi piecus punktus un seko tūdaļ aiz divus panākumus guvušajām AFA "Olaine", Preiļu BJSS un FK "Karosta" komandām. Savus pirmos punktus turnīrā joprojām meklē SK "Krimulda" un "Balvi".

FK "Salaspils" pārstāvis Kārlis Līcis pretinieku vārtsargus pārspējis piecas reizes un ir pagaidām labākais turnīra vārtu guvējs, bet par vienu precīzu sitienu mazāk iekrājis Ronalds Gailītis no otras līdervienības "Albatroz" SC/FS "Jelgava".

3. LĪGA

Latgales reģiona turnīrā ar trim panākumiem sezonu sākusi Jēkabpils SC komanda, kuras pārstāvji Mārtiņš Bojārs un Aigars Liņģis jau guvuši pa sešiem vārtiem, kamēr divas uzvaras un viens neizšķirts ir BFC "Daugavpils-3" kontā. Vidzemē pašā sezonas ievadā jau izcēlies Rolands Prohorovs ar četriem gūtiem vārtiem un viņa pārstāvētā FK "Pļaviņas DM" vienība, uzvarot abos atklāšanas mačos. Divas komandas – "Talsi"/FK "Laidze" un FK "Tukums 2000-3" – ar maksimāli iespējamajiem sešiem punktiem uzsākušas Rietumu zonas sacensības, kamēr Ziemeļaustrumos līdz šim aizvadīta tikai viena spēle, pirmo sezonas uzvaru svinot FK "Varakļāni"/"Madona" futbolistiem.

Par Rīgas reģiona sacensību aktualitātēm lasāms ŠEIT.

VIRSLĪGAS DUBLIERU ČEMPIONĀTS

Šajā turnīrā komandām aiz muguras ir trīs kārtas, kurās maksimālo punktu skaitu iekrājusi RFS-2, kamēr bez zaudējumiem iztikusi arī "Valmiera FC-2", no līderiem pašlaik atpaliekot par punktu. Visas 10 sacensību dalībnieces kopvērtējuma tabulā jau pratušas ierakstīt vismaz pa vienam punktam. Vārtu guvēju sarakstā pašlaik četri futbolisti no trim dažādiem klubiem izcēlušies pa četrām reizēm.