Aizvadītajā pirmdienā RTU mākslīgā seguma futbola laukumā Pārdaugavā risinājās "SynotTip" Rīgas minifutbola (8 pret 8) čempionāta otrā kārta. Tās ietvaros panākumu sēriju turpināja četras komandas – FC "Petrow", "AMOKO/02", "New Project" un "Tente".

Turnīra B apakšgrupas ietvaros otro uzvaru kaldināja pašreizējā titula ieguvēja FC "Petrow", kas ar 9:1 sagrāva "FREE" vienību. Uzvarētāju sastāvā "hat-trick" realizēja Ņikita Žarovs, kurš tādējādi ar kopumā septiņiem gūtajiem vārtiem izvirzījies sacensību rezultatīvāko futbolistu saraksta priekšgalā, savukārt divi precīzi sitieni šajā duelī attiecīgi Artūram Grabčakam un Viktoram Kuļepovam. Kā vēstīts, arī pirmajā kārtā FC "Petrow" svinēja iespaidīgu uzvaru (12:0 pār FK "Valor/Ropaži"), tādējādi šobrīd nostiprinoties grupas līderes statusā ar divos mačos realizētu 21 (!) vārtu guvumu.

Tāpat vēl vienu panākumu Rīgas minifutbola čempionātā svinēja "AMOKO/02", spraigā duelī ar 2:1 uzveicot FC "Jaunība/Petrow". Savukārt trešajā B grupas duelī punktus uz pusēm dalība FC "Raita" un "Baltic International Bank" (BIB) – 1:1. Jau sestajā minūtē "baņķieri" ieguva vadību pēc trāpīga Jurija Filipovska sitiena, savukārt izlīdzinājumu sāncenši panāca septiņas minūtes pirms tiesneša beigu svilpes, kad izcēlās Asifs Ibragimovs.

Tikmēr A grupā savas otrās uzvaras izcīnīja "New Project" un "Tente". Pirmā, pateicoties diviem Daniela Romenska vārtu guvumiem, ar 6:1 sarūgtināja "RFT Ostnieks", kamēr "Tente" futbolisti pēc spraigas spēkošanās ar minimālu 4:3 pārvarēja FK "Impakt" pretestību. Šajā cīniņā ar trim trāpīgiem sitieniem uzvarētāju sastāvā mača protokolā atzīmējās Artūrs Strazdiņš. Interesants duelis gaidāms jau trešajā kārtā 20. jūlijā, kad spēkus samēros abas A grupas līderes – "New Project" un "Tente".

Vēl nepieminētajā šīs apakšgrupas spēlē divi Artura Ribakova vārtu guvumi palīdzēja pirmo uzvaru čempionātā izcīnīt debitantei "Rage" FC, kas ar 5:0 uzveica "DSV Latvia".

Turnīra trešā kārta risināsies jau 20. jūlijā.

Kā vēstīts, visas dalībnieces salozētas divās apakšgrupās pa septiņām, kur katra ar katru aizvadīs viena riņķa turnīru. Atbilstoši pirmā etapa rezultātiem izšķirošajā posmā trīs katras grupas labākās komandas un labākā no divām ceturto vietu ieguvējām kvalificēsies finālgrupai, kur tiekoties ar pretējās grupas vienībām un ņemot līdzi savstarpējos rezultātus ar savas apakšgrupas sāncensēm, sadalīs godalgotās vietas, kamēr vājākais septītnieks pēc identiska scenārija izspēlēs sadalījumu no 8. līdz 14. vietai.

Spēles notiks pirmdienu vakaros laika periodā līdz 24. augustam, kā arī brīvdienās – no 30. augusta līdz 20. septembrim.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija