Trešdien, 8. jūlijā, Ikšķiles novada pašvaldības vadība tikās ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) un futbola kluba "Ikšķile" pārstāvjiem, lai apspriestu futbola infrastruktūras uzlabošanas iespējas novadā. LFF sarunās pārstāvēja nesen ievēlētais organizācijas prezidents Vadims Ļašenko, LFF viceprezidents Sergejs Kovaļovs, kā arī ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks.

LFF pārstāvji pauda gatavību sadarboties ar pašvaldību futbola laukuma izveidē Ikšķilē, uzsverot, ka jāpanāk vienošanās, kas būtu saistoša arī pēc novadu apvienošanās, paredzot pakāpenisku projekta īstenošanu.

"Mūsu prioritāte, saprotams, ir tieši futbola infrastruktūra, tāpēc esam ieinteresēti atbalstīt sporta veida attīstību arī Ikšķiles novadā, lai vēl vairāk paplašinātu savas futbola ģimenes ģeogrāfiju," norādīja V. Ļašenko.

Iespējamā sadarbības modelī LFF varētu finansēt futbola laukuma seguma izveides izdevumus. Savukārt pašvaldībai tad būtu jāsedz izdevumi, kas saistīti ar laukuma pamatnes, apgaismojuma, ģērbtuvju un tribīņu izbūvi.

Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš uzsvēra, ka Ikšķiles novadā sporta infrastruktūras attīstība ir ļoti aktuāls jautājums. Pašvaldība jau iepriekš veikusi dažādas iestrādes sporta stadiona būvniecībai Lupīnu ielā, apzinot sportistu vajadzības, izveidojot detaļplānojumu un iesākot projektēšanas darbus.

"Mēs bijām plānojuši izveidot sporta halli un stadionu, baseinu, bet dažādu iemeslu dēļ šis projekts netika īstenots. Mēs vēlētos šo teritoriju iedzīvināt, tādēļ esam ieinteresēti sadarboties LFF," norādīja I. Trapiņš.

Materiāls tapis sadarbībā ar Ikšķiles novada pašvaldību