Aizvadītajā nedēļas nogalē startēja Rīgas jaunatnes čempionātu jaunā sezona. Līdzīgi kā pērn, arī šovasar notiks Rīgas Futbola federācijas (RFF) sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) organizētās Rīgas jaunatnes 2020. gada meistarsacīkstes, kā arī RFF rīkotās un LFF, kā arī Mārupes Sporta centra atbalstītās "Ādas Bumbas" sacensības. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, kad meistarsacīkstes risinājās aprīļa, maija un jūnija mēnešos, šoreiz sacensības plānotas jūlija, augusta un septembra ietvaros.

Ar LFF līdzfinansējumu atbalstītās Rīgas pilsētas jaunatnes meistarsacīkstes risināsies trīs vecuma grupās līdz 20. septembrim, kur U-10, U-11 un U-12 A apakšgrupu dalībnieces cīnīsies par medaļām. Sacensības notiks Latvijas galvaspilsētas laukumos pēc klubu izstrādāta un RFF apstiprināta kalendāra, spēlei ilgstot A grupā 2x25 minūšu apjomā, bet U-12 B grupā, kā arī U-11 un U-10 sacensībās 2x20 minūšu garumā.

Izņemot U-12 vecuma A grupu, tiek atļauts pieteikt divu LFF akreditētu Rīgas reģiona klubu apvienotu komandu, tādējādi komandas sastāvā var būt divu klubu LFF licencēti spēlētāji (starp klubiem ir jābūt noslēgtam sadarbības līgumam). U-12 vecuma A grupas komandās pieļaujamais maksimālais stažieru skaits ir divi – citos gadījumos stažieru skaits nav reglamentēts.

U-10 jeb 2010. gadā dzimušo spēlētāju turnīrā piedalīsies 28 komandas (10 "A" un 18 "B" grupā), U-11 sacensībās startēs 25 vienības (13 un 12), savukārt vecākajā jeb U-12 grupā dalību apstiprinājušas 22 komandas (11 un 11). Līdzīgi kā pērn, sacensības nenotiks U-9 vecuma grupā.

Tikmēr no jūlija vidus līdz septembra sākumam trijos sabraukumos (12. jūlijs, 16. augusts, 6. septembris) klubu jaunatnes U-13 (2007./2008. dz. g.) un U-15 (2005./2006. dz. g.) vienības varēs pārbaudīt spēkus Rīgas pilsētas sacensībās "Ādas Bumba", kas risināsies Jaunmārupes pamatskolas stadionā. Spēles laiks plānots 2x20 minūšu apjomā. "Ādas Bumbas" sacensībām nedrīkstēs pieteikt šī gada Latvijas jaunatnes čempionāta Elites grupas spēlētājus.

"Ādas Bumbas" U-13 vecuma grupā dalību apstiprinājušas astoņas dalībnieces, katra pa reizei tiekoties ar katru, bet U-15 – piecas (tiks izspēlēts divu riņķu čempionāts).

Jāpiezīmē, ka abu turnīru dalībnieku skaits ir nedaudz mainījies salīdzinājumā kāds tas bija pēc dalībnieku organizatoriskās sapulces 11. martā. Šo sacensību galvenie uzdevumi ir popularizēt futbolu Rīgas pilsētas jaunatnes vidū un sekmēt jauno futbolistu meistarības izaugsmi.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija