Pirmdien, 6.jūlijā, RTU mākslīgā seguma futbola laukumā Pārdaugavā startēs tradicionālais Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētais "SynotTip" Rīgas minifutbola (8 pret 8) čempionāts, kur startēs 14 dalībnieces.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo vasaras sezonu dalībnieču skaits ir nedaudz sarucis (no 16 uz 14), kas galvenokārt saistīts ar pēdējos mēnešos piedzīvoto koronavīrusa epidēmiju un valstī noteikto ārkārtas stāvokli, taču par spīti grūtībām turnīrs turpina savu pastāvēšanu, solot spraigu un intrigām bagātu futbola vasaru.

Izmaiņas notikušas sacensību izspēles formātā – ar izlozes palīdzību visas dalībnieces salozētas divās apakšgrupās pa septiņām, kur katra ar katru aizvadīs viena riņķa turnīru. Atbilstoši pirmā etapa rezultātiem izšķirošajā posmā trīs katras grupas labākās komandas un labākā no divām ceturto vietu ieguvējām kvalificēsies finālgrupai, kur tiekoties ar pretējās grupas vienībām un ņemot līdzi savstarpējos rezultātus ar savas apakšgrupas sāncensēm, sadalīs godalgotās vietas, kamēr vājākais septītnieks pēc identiska scenārija izspēlēs sadalījumu no 8. līdz 14. vietai.

B apakšgrupā ielozētas divas pērnās spēcīgākās vienības, proti, zelta godalgu ieguvēja FC "Petrow" un sudraba medaļniece FC "Raita", kā arī "AMOKO/02", "Baltic International Bank" (BIB), "FREE", FK "Valor/Ropaži" un FC "Jaunība" (debitante), kamēr A grupā spēkosies 2019.gada bronzas laureāte "Tente", "Impakt", "DSV Latvia", RFT "Ostnieks", FK "Kadaga", kā arī debitantes "New Project" un "RAGE" FC.
Spēles notiks pirmdienu vakaros no plkst.19 līdz plkst.22 laika periodā no 6. jūlija līdz 24. augustam, kā arī brīvdienās – no 30. augusta līdz 19. septembrim.

Turnīrā drīkst piedalīties spēlētāji, kuri ir sasnieguši 18 gadu vecumu, izņēmums attiecas uz 2004.gadā dzimušajiem futbolistiem, kuriem šādas tiesības dod vecāku apstiprināta atļauja. Sacensībās aizliegts startēt Latvijas un citu valstu čempionātu spēcīgāko futbola līgu spēlētājiem, kuri aizvadījuši vismaz vienu oficiālu spēli 2020.gada sezonā (ierobežojumi neattiecas uz 1985. gadā un agrāk dzimušajiem).

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija