Pēc gada pārtraukuma šovasar atkal risināsies Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētais Rīgas futbola čempionāts, kas notiks ar Rīgas domes un Latvijas Futbola federācijas (LFF) līdzfinansējumu. Laika periodā no 6. jūlija līdz 18. oktobrim deviņas turnīra dalībnieces noskaidros spēcīgāko pēc divu riņķu spēkošanās.

Kā zināms, pērn Rīgas čempionāts tā tradicionālajā formātā netika organizēts, 2. līgas turnīram, līdzīgi kā virslīgas un 1. līgas sacensībām, pilnībā pārejot LFF pārraudzībā, bet 2018. gada čempionātā par Elites līgas uzvarētāju desmit vienību konkurencē kļuva FC "BetLanes".

Šogad turnīrs oficiāli notiks kā Latvijas 3. līgas čempionāta Rīgas reģiona sacensības, uzvarētājam iegūstot tiesības pārstāvēt valsts galvaspilsētu Latvijas čempionāta 3. līgas finālturnīrā. No 2018. gada Elites līgas vienībām šoreiz startēs FK "Jūrnieks" un SK "Upesciems", tāpat dalībnieku pulkā atrodamas tādas pēdējā laikā Rīgas čempionāta turnīrā startējošas komandas kā "DSVK Traktors", "Riga United", RTU, FS "Rakari" un FC "Caramba Rīga", kā arī "Tente/SFS" un Jūrmalas SS.

Turnīrā, kā ierasts, drīkst piedalīties tikai tās komandas, kuras spēj nodrošināt Rīgas futbola čempionāta un Latvijas 3. līgas čempionāta reglamentu izpildi, bet, atšķirībā no iepriekšējām sacensībām, šoreiz dalībniecēm īpaša uzmanība būs jāpievērš arī LFF izstrādātā sanitārā protokola ievērošanai.

Rīgas čempionātam komandas drīkstēs pieteikt tikai LFF reģistrētus spēlētājus, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu (izņēmuma kārtā ar vecāku atļauju drīkst piedalīties 2004. gadā dzimuši futbolisti), bet aizliegts piedalīties spēlētājiem, kuri pieteikti virslīgas, 1. līgas , 2. līgas un dublieru čempionāta komandās, kā arī Latvijas čempionāta 3. līgas citu reģionu klubu spēlētāji. Tāpat jāatzīmē, ka spēle nevarēs sākties, ja komandai starp oficiālajām personām vai spēlētājiem protokolā un fiziski uz vietas nebūs trenera ar vismaz C-LFF licenci.

Kā ierasts, Rīgas futbola čempionāta izskaņā notiks arī galvaspilsētas kausa izcīņa (no 10. augusta līdz 27. septembrim) ar mērķi pagarināt Rīgas futbola sezonu un dot komandām vēl vienu iespēju apliecināt sevi.

Turnīra jaunā sezona tiks atklāta jau 6. jūlijā, kad pulksten 21.00 Rīgas 49. vidusskolas laukumā spēkosies "Riga United" un RTU vienības.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija