Latvijas Futbola federācija (LFF) parakstījusi līgumu ar pieredzējušo pašmāju speciālistu Juriju Andrejevu, kurš turpmāk būs LFF sporta direktora amatā. Līgums parakstīts līdz 2021. gada beigām. Sporta direktora amats bija vakants kopš šī gada sākuma, kad iepriekšējais sporta direktors Dainis Kazakevičs kļuva par nacionālās izlases galveno treneri.

Līdz šim Jurijs Andrejevs ilgstoši bija LFF Izglītības nodaļas vadītājs. Šajā amatā viņš bija kopš 2011. gada, piedaloties un organizējot Latvijas futbola treneru vides sakārtošanu un strukturizēšanu visos līmeņos. Tā kā sporta direktora pienākumos ietilpst arī LFF Izglītības nodaļas darba pārraudzīšana, jauns šīs nodaļas vadītājs vismaz pagaidām netiks meklēts.

Jurijs Andrejevs trenera karjeras laikā izaudzinājis vairākas Latvijas izlases zvaigznes ar Marianu Paharu priekšgalā, ilgus gadus bija Aleksandra Starkova asistents "Skonto" klubā, kā arī valstsvienībā, bet laika posmā no 2004. līdz 2007. gadam viņš pats bija Latvijas izlases galvenais treneris.

Kā iepriekš jau skaidrots, Dainis Kazakevičs kā izlases galvenais treneris būs ar plašāku darba lauku, pārraugot visu izlašu darbu un strādājot pie izlašu identitātes izstrādes. Savukārt sporta direktora pārziņā būs Sacensību, Izglītības nodaļu, kā arī Futbola attīstības un sieviešu futbola nodaļu jeb futbola departamenta stratēģiskais darbs.

Izvēloties sporta direktora amatam atbilstošus kandidātus, LFF meklēja speciālistu ar plašām futbola zināšanām konkrētā valstī, eksperta līmeņa zināšanām par futbola izglītību, augstāko trenera kvalifikāciju, kā arī ar labu reputāciju Latvijas futbola saimes pulkā.

"Esam priecīgi un gandarīti par panākto vienošanos. Mums ir pārliecība, ka Jurija Andrejeva pieredze un zināšanas ir nenovērtējamas," norāda LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks. "Mums kā organizācijai ir svarīga attīstības stabilitāte un pēc iespējas plānveidīga pieeja katram stratēģiskajam jautājumam. Jurija Andrejeva kompetence un pieredze šādas kvalitātes nodrošinās."

"Galvenais uzdevums man ir turpināt Daiņa Kazakeviča iesākto sporta direktora amatā, vienlaikus vērtējot, ko vēl ir iespējams pilnveidot vai radīt no jauna atbilstoši šodienas situācijai un vajadzībām. Ceru, ka mana 35 gadus ilgā pieredze trenera darbā noderēs. Gandarī ne tikai tas, ka mūsu departamentā ir labi strādājošas un pašorganizējošas nodaļas, bet arī tas, ka ir izveidota laba, saliedēta komanda, kas skatās vienā virzienā, ir uz viena viļņa," norāda Jurijs Andrejevs. "Vēlos pateikt, ka cieši sadarbosimies arī ar izlašu departamentu, sevišķi Daini Kazakeviču un Aleksandru Starkovu. Būs interesanti strādāt tik profesionālā un kolēģiāli labvēlīgā kolektīvā."