Ceturtdien, 18. jūnijā, "H2O 6" kvartāla telpās notika Rīgas Futbola federācijas (RFF) kongress, kurā tika pārvēlēts esošais biedrības prezidents Eduards Borisevičs. Kopā ar viņu tuvākos divus gadus RFF valdē strādās Imants Bleidelis, Haralds Gudermanis, Kaspars Lakševics un Aldis Ščogols.

RFF biedru kongresa norises laiks tika pārcelts vairākas reizes. Sākotnēji tas bija ieplānots 27. martā, tad pārcelts uz 30. aprīli, pēcāk uz 28. maiju, līdz tas kļuva iespējams 18. jūnijā, protams, ievērojot Latvijā aktuālos drošības pasākumus. Kopsapulcē kopskaitā piedalījās 29 balsstiesīgie delegāti (no kopumā 39 RFF biedriem) un 29 uzaicinātie viesi, t.sk. LFF izpilddirektors Arturs Gaidels, kurš uzstājās paša sākumā ar viesu uzrunu, kā arī abi LFF prezidenta amata kandidāti Sandis Ģirģens un Vadims Ļašenko, kuri pasākuma noslēgumā uzstājās ar saviem Latvijas futbola attīstības plāniem un atbildēja uz klātesošo jautājumiem.

Pēc atskaites par padarīto un uzstāšanās par savu vīziju ar 27 balsīm "par" Eduards Borisevičs tika pārvēlēts uz nākamajiem diviem gadiem. Savus pienākumus kopā ar viņu RFF valdē pildīt turpinās Imants Bleidelis, Haralds Gudermanis un Kaspars Lakševics, savukārt uz savu pirmo termiņu tika ievēlēts Aldis Ščogols.

"Pateicos par biedru uzticību un kopā ar manu komandu darīšu visu, kas ir manos spēkos, lai arī turpmāk attīstītu futbolu Rīgā. Vitāli svarīga šajos grūtajos laikos būs Latvijas futbola saimes vienotība, neatlaidība, ticība pozitīvajam un kaislībai pret mīļāko spēli jeb vienā vārdā – Latvijas futbola mīlestībai. Tikai kopā mēs varam!" ar savām domām dalījās RFF jaunievēlētais prezidents Eduards Borisevičs.

Kopsapulces laikā tradicionāli tika prezentēts, kā arī apstiprināts iepriekšējā gada pārskats. Arī turpmāk RFF revīzijas komisiju vadīs Maiga Dalbiņa, bet Ņina Travkina un Ilvars Rutkovskis būs komisijas locekļi.

Ar prezentāciju RFF biedru un viesu priekšā uzstājās un atbildēja uz klātesošo jautājumiem par "Playoff Arena" - projekta dibinātājs Kristofers Ritovs, bet par kluba "Riga FC" plāniem Ķeizarmežā - Aleksejs Šarando.

Turpinot tradīciju, ar RFF ordeni "Par nozīmīgu ieguldījumu Rīgas futbola attīstībā" tika apbalvoti Grants Asrijancs, Vladimirs Beļajevs, Ivans Gospodars, Boriss Morozovs, Jānis Skredelis un Valdis Avotiņš. Par godu Jānim Skredelim, Valdim Avotiņam, visiem Rīgas un ne tikai futbola speciālistiem, kurus pēdējos gados zaudēja Latvijas futbols, kā arī "Covid-19" upuriem Latvijā un pasaulē RFF kopsapulces laikā "H2O 6" kvartāla telpās tika ieturēts klusuma brīdis.

Jau ceturtdien, 2. jūlijā, notiks pirmā RFF valdes sēde, kurā starp vairākiem jautājumiem būs arī balsojums par RFF atbalstu LFF prezidenta, divu viceprezidentu un sešu valdes locekļu amatu kandidātiem gaidāmajā LFF 3. jūlija kongresā.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija