Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) "Optibet" virslīgā noslēgušās pusfināla sērijas, kurās uzvaras ar vienādu rezultātu 3:1 izcīnīja Rīgas komandas FK "Raba" un FC "Petrow".

Regulārā čempionāta 2. un 3. vietu ieguvēju FK "Raba" un "Jēkabpils Lūši"/"Ošukalns" pusfināla sērija atsākās pie neizšķirta 1:1. "Raba" 4. martā Salaspilī izcīnīja uzvaru ar 6:2, bet pēc nedēļas jēkabpilieši savās mājās revanšējās, izcīnot 6:4 uzvaru. Sērija atsākās 13. jūnijā ar spēli "Elektrum Olimpiskajā centrā". Asumiem bagātā cīņā "Raba" otrajā puslaikā salauza "Lūšu" pretestību un uzvarēja ar 8:3 rezultātu.

17. jūnija mačā Jēkabpilī mājinieki trīs reizes izvirzījās vadībā, taču Artūra Šketova padotie allaž spēja panākt neizšķirtu. Pamatlaiks noslēdzās ar rezultātu 3:3, bet pagarinājumā "Raba" spēja panākt savu un Artūra Kuļešova spēkiem izraut uzvaru mačā un visā sērijā. "Raba" Virslīgas finālā atgriežas pēc trīs gadu pārtraukuma. 2016./2017. gada sezonas finālsērijā "Raba" četros mačos piekāpās "Nikaram".

Pusfināla sērija starp FC "Petrow" un FC "Lokomotiv Daugavpils" trīs mēnešu pauzē devās pie rezultāta 2:1 regulārās sezonas uzvarētāju labā. Sērijas ceturtā spēle tika aizvadīta 20. jūnijā Daugavpilī. Mājinieki nevarēja rēķināties ar vienu no komandas līderiem Ričardu Raščevski, kurš pēdējā spēlē pirms pandēmijas saņēma sarkano kartīti. Spēlējot ar ļoti īsu rotāciju, daugavpilieši spēja turēties līdzi pretiniekiem līdz mača 13. minūtei, kad Germans Matjušenko guva skaistus vārtus un izvirzīja "Petrow" vadībā ar 3:2. Pēc tam viesi guva četrus vārtus pēc kārtas un otrā puslaika vidū panāca 7:2. Spēlējot formātā pieci pret četri, "Lokomotiv" divus vārtus atguva, beigās piedzīvojot zaudējumu ar 4:8.

Finālsērijas pirmā spēle paredzēta 27. jūnijā plkst. 15:00 Zemgales Olimpiskajā centrā. Par čempioni kļūs komanda, kura kā pirmā izcīnīs trīs uzvaras. Paralēli notiks sērija par trešo vietu, kurā sacentīsies "Jēkabpils Lūši"/"Ošukalns" un FC "Lokomotiv Daugavpils". Bronzas sērija noslēgsies pēc kādas komandas diviem panākumiem.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija