Ceturtdien, 18. jūnijā, Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) 1. līgas čempionāta noslēdzošajā kārtā FK "Nikars"/"Ghetto" ar 4:2 pieveica "New Project" un izcīnīja uzvaru visā turnīrā.

Pirms noslēdzošās kārtas, kurai sākotnēji bija jānotiek marta vidū, "Nikars" apsteidza tuvāko sekotāju "New Project" par diviem punktiem. Zelta medaļu liktenis izšķīrās savstarpējā mačā Elektrum Olimpiskajā centrā. Jābilst, ka spēles dienā LTFA valde apstiprināja izmaiņas reglamentā, atļaujot katrai komandai uz izšķirošo maču uzaicināt pa 10 līdzjutējiem.

Mača pirmo puslaiku izdevās uzvarēt "New Project" vienībai. Uz Mārtiņa Sīpola un Daniela Romenska vārtiem "Nikars"/"Ghetto" atbildēja ar Roberta Boroda precīzu sitienu. Otrajā puslaikā, pateicoties Aivja Poklikajeva izcilai spēlei, oranžie ilgi turēja sev labvēlīgo 2:1 rezultātu. Sešas minūtes līdz pamatlaika beigām "Nikars" pārgāja uz spēli ar pieciem laukuma spēlētājiem, kas palīdzēja panākt neizšķirtu - 36. minūtē čempionāta izšķirošos vārtus guva Sergejs Oļeškovs. Atlikušajā spēles laikā "New Project" nespēja trešo reizi panākt vadību, bet pēdējā minūtē ielaida divus vārtus, spēlējot bez vārtsarga.

Čempioni pabeidza turnīru ar 36 punktiem, izcīnot vienpadsmit uzvaras, trīs reizes spēlējot neizšķirti un piedzīvojot tikai vienu zaudējumu. "New Project" ar 31 punktu palika otrajā vietā, bet bronzas medaļu liktenis izšķirsies neklātienes cīņā starp FK "Nīca"/"OtankiMill.eu" un Grobiņas SC. Pirms noslēdzošajām spēlēm Nīcai ir divu punktu pārsvars. 20. jūnijā Grobiņas SC izbraukumā tiksies ar TFK "Ogre"/ONSC, bet nedēļu vēlāk FK "Nīca"/"OtankiMill.eu" aizvadīs maču Rīgā pret "PB Line". 

Šonedēļ tika noteikti 1. līgas sezonas laureāti. Par sacensību vērtīgāko spēlētāju tikai atzīts pieredzējušais Dmitrijs Zabarovskis (FK "Nikars"/"Ghetto"). Labākā vārtsarga balvu saņēma Renārs Šķesters-Kambals, kurš 1. līgā triumfējis divas reizes (2016. gadā ar TFK "Rēzekne" un 2020. gadā ar FK "Nikars"/"Ghetto"). Savukārt par labāko treneri klubu balsojumā tika izraudzīts nīcenieks Janeks Kreitāls.

1. līgas laureāti:

  • MVP - Dmitrijs Zabarovskis (FK "Nikars"/"Ghetto")
  • Vārtsargs - Renārs Šķesters-Kambals (FK "Nikars"/"Ghetto")
  • Treneris - Janeks Kreitāls (FK "Nīca"/"OtankiMill.eu")
  • Menedžeris - Aigars Počs (TFK "Ogre"/ONSC)
  • Fotogrāfs - Alekss Puškins (FK "Nikars"/"Ghetto")
  • PR - FK "Nikars"/"Ghetto"
  • Mājas spēļu organizācija - FK "Nīca"/OtankiMill.eu

Vēl nav noskaidrots turnīra labākais vārtu guvējs. Pašlaik 1. vietā ar 19 precīziem sitieniem atrodas Toms Gucs (Grobiņas SC), no kura par diviem vārtiem atpaliek Ruslans Medvedins (FC "Inter Star").

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija