Latvijas Futbola federācijas (LFF) kongress 3. jūlijā, kurā paredzētas LFF prezidenta, valdes un juridisko institūciju locekļu vēlēšanas, norisināsies "Elektrum Olimpiskajā centrā" Rīgā, apstiprinājusi LFF valde.

Valde iepazinās ar visu tehnisko informāciju, kas saistīta ar gaidāmā LFF kongresa norisi, apstiprinot darba kārtību un saistošos nolikumus, kas tuvākajās dienās tiks izsūtīti LFF biedriem un publiskoti LFF mājaslapā. LFF kongress 3. jūlijā, izskatot visas pieejamās organizēšanas iespējas un drošības prasības publisku pasākumu rīkošanā, norisināsies "Elektrum Olimpiskā centra" lielajā zālē.

LFF valde par federācijas 2020. gada finanšu pārskata neatkarīgo revidentu apstiprināja līdzšinējo LFF auditoru kompāniju "Ernst & Young", kas līdz ar to tiek virzīts apstiprināšanai kongresā. Saistībā ar LFF 2019. gada finanšu pārskatu "Ernst & Young" sniedzis pozitīvu vērtējumu, kas tiks prezentēts gaidāmajā kongresā.

Tāpat LFF administrācija pilnvarota izstrādāt jaunus LFF organizatoriskā darba iekšējās kārtības noteikumus, paredzot ar jaunajiem statūtiem salāgotu kārtību LFF valdes jaunā modeļa efektīvai darbībai.

Valde iepazinās un apstiprināja precizēto LFF 2020. gada budžeta projektu, kas pārstrādāts gan "Covid-19" radītās situācijas ietekmē, gan pēc sekmīgas starptautiskā finansējuma piesaistes tekošajam gadam. Izceļams, ka pirmoreiz vēsturē LFF ir apguvusi maksimāli iespējamo Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) mērķa finansējumu visos septiņos "Forward" programmas virzienos. Budžets tiks prezentēts gaidāmajā LFF kongresā, kurā federācijas biedriem saskaņā ar jaunajiem LFF statūtiem jābalso par tā apstiprināšanu.

Finanšu plānošanas un darbam motivējošas vides radīšanas kontekstā valde diskutēja par iespēju nākotnē mainīt LFF Tiesnešu nodaļas budžeta veidošanas principus un pašmāju tiesnešu darba izmaksu segšanas kārtību, pārskatot tiesnešu atalgojuma likmju sistēmu. LFF administrācijai uzdots kopīgi ar LFF Tiesnešu nodaļu izstrādāt uzlabojumus tiesnešu prēmēšanas sistēmai 2020. gadam un tiesnešu atalgojuma sistēmai laika posmam no 2021. līdz 2024. gadam.