Atsākoties organizētiem jauniešu klātienes treniņiem savos klubos, jauniešus uzrunā Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenais treneris Aleksandrs Jeļisejevs, kura attālinātā vadībā akadēmijas futbolisti līdztekus savu klubu dotajiem individuālā darba uzdevumiem šajā periodā strādājuši pie bumbas pārvaldības uzlabošanas.

LFF Futbola akadēmijas projekta vārdā apsveicu visus ar globālās krīzes situācijas daļēju pārvarēšanu, lai gan daudz kas, protams, joprojām nav simtprocentīgi skaidrs.

Man, tāpat kā visiem, šī bija pirmā šāda veida karantīnas, sevis izolācijas, ierobežojumu pieredze.

Es vēlreiz gribu pateikt lielu paldies visiem treneriem, futbolistiem, viņu vecākiem, kuri, es esmu pārliecināts, atbalstīja savus bērnus šajos izaicinošajos laikos. Paldies visiem, kuri projekta ietvaros piedalījās mūsu attālinātās apmācības procesā.

Gribētos atgādināt, ka šajā laika posmā galvenais akcents Futbola akadēmijas darbā bija attīstīt spēlētāju individuālās prasmes ar bumbu. Jūs paši uz savas ādas izjutāt visu elementu pareizas izpildes sarežģītību, lai gan no malas viss reizēm izskatījās vienkāršāk.

Taču galvenais, kas jums jāsaprot, ir tas, ka jums jāattīstās un jāpilnveido sevi šajā virzienā arī turpmāk. Individuālajai meistarībai nav robežu, un tas ir pamats, kas pēc tam katram no jums palīdzēs atvērties komandas darbībās un sasniegt nākamo līmeni kā profesionāliem futbolistiem.

Es novēlu jums turpmākus panākumus un pavadīt šo sezonu pēc iespējas efektīvāk, neskatoties uz apkārtējiem apstākļiem.

LFF Futbola akadēmijas galvenais treneris
Aleksandrs Jeļisejevs

LFF Futbola akadēmijas projekts turpinās darbu, vadoties pēc kopējām sekmēm "Covid-19" pandēmijas ierobežošanā. Iespējas sarīkot reģionālos turnīrus un izlašu nometnes tiks izvērtētas un realizētas atkarībā no turpmākās situācijas valstī.