Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) atgādina, ka individuālas sporta nodarbības ārpus telpām ārkārtējās situācijas laikā ir atļautas, un tās nav bijušas liegtas arī līdz šim, ievērojot nosacījumu par fizisku distancēšanos un principu – divi cilvēki, divi metri. Atsaucoties sabiedrības un sporta organizāciju jautājumiem par to, kā tas īstenojams dažādās ārtelpu sporta aktivitāšu vietās un dažādos apstākļos, kā arī pēc pārrunām ar Veselības ministriju (VM) ir tapis detalizēts skaidrojums par fiziskajām aktivitātēm, pulcējoties ārtelpu sporta norišu vietās ārkārtējās situācijas laikā.

Valdība arī tuvākajā laikā plāno lemt par organizētu sporta treniņu atļaušanu individuālajos un komandu sporta veidos, pulcējoties ārtelpu sporta norišu vietās. Tādā gadījumā būs jāievēro dažādi drošības nosacījumi un tas, ka vienā treniņgrupā pulcējas ne vairāk kā 13 personas.

Savukārt profesionālie sportisti, kuriem ir darba līgumi un kuri trenējas darba pienākumu izpildes ietvaros, kā arī ir komandu sporta spēļu dalībnieki, ārtelpu sporta norises vietās ir tiesīgi trenēties kopā ar visu komandu, ievērojot savstarpējo divu metru distanci.

Informāciju sagatavoja:
Izglītības un zinātnes ministrija