Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde pirmdien, 27. aprīlī, apstiprināja federācijas 2019. gada finanšu pārskatu, kas tiks prezentēts LFF biedriem šogad paredzētajā federācijas kongresā.

Iepriekš LFF valde iepazinās ar "Ernst & Young" īstenotā federācijas 2019. gada finanšu revīzijas pārskata secinājumiem un topošā ziņojuma, kas arīdzan tiks prezentēts LFF biedriem šogad gaidāmajā kongresā, galvenajām atziņām. Līdztekus tam LFF valdei sniegtas LFF Finanšu nodaļas atbildes uz visiem interesējušajiem jautājumiem.

Paralēli LFF 2019. gada finanšu pārskata apstiprināšanai, kā arī, reaģējot uz valstī noteiktā ārkārtējā stāvokļa ietekmi uz Latvijas futbola šīgada kalendāro plānu, turpinās darbs pie LFF 2020. gada budžeta projekta precizēšanas.

ATBALSTS LFF BIEDRIEM UN TIESNEŠIEM ĀRKĀRTĒJĀ SITUĀCIJĀ:

Pirmdienas sēdē LFF valde apstiprināja nolikumu federācijas biedru un tiesnešu vienreizējam atbalstam ārkārtējās situācijas apstākļos, šim mērķim novirzot papildus līdz 100 000 eiro, kas iespējams, pateicoties LFF budžeta pārplānošanai un veiksmīgām pārrunām ar federācijas starptautiskajiem partneriem. Nolikums kopā ar pieteikšanās informāciju drīzumā būs pieejams LFF biedriem. Biedru pieteikšanās atbalstam, uz kuru var pretendēt visi organizācijas biedri, būs iespējama līdz 8. maijam, kam sekos pieteikumu izvērtēšana, darba grupas attiecīgo lēmumu pieņemšana un maksājumu veikšana.

LFF uzsver, ka atkarībā no tālākās valstiskās situācijas attīstības LFF paredz iespējamu atbalsta mehānisma koriģēšanu un papildu finansējuma nodrošināšanu. Pašlaik prioritāri atbalsta piešķiršanas izvērtēšana tiks virzīta tām organizācijām, kuras šobrīd nesaņem cita veida finansējumu no LFF vai valsts budžeta, kā arī organizācijām, kuras nodrošina jaunatnes futbola attīstību. Rodot jaunus finanšu avotus, LFF valde var izskatīt iespēju paaugstināt atbalsta apjomu un piešķirt atbalstu arī LFF biedra kandidātiem.

ATBALSTS TRENERIEM:

LFF valde apstiprinājusi nolikumu, kas nosaka ikgadēju to pašmāju klubu treneru vienreizēju prēmēšanu, kuri attiecīgajā periodā sagatavojuši spēlētājus un spēlētājas Latvijas izlašu vajadzībām. Izvērtējot pašreizējās paredzētā finansējuma izmaksāšanas iespējas, LFF nolikuma praktisku realizēšanu paredz pēc tam, kad Valsts ieņēmumu dienestā (VID) tiks iesniegts apstrīdējums par Sabiedriskā labuma organizācijas (SLO) statusa atņemšanu un saņemts attiecīgs VID lēmums.

Nākamā LFF valdes sēde paredzēta 12. maijā.