No šī gada 21. līdz 23. maijam Latvijā notiks pirmais tiešsaistes hakatons, kas veltīts sporta industrijas izaicinājumiem - "SportHack 2020 Latvija". Viens no pasākuma partneriem ir Latvijas Futbola federācija (LFF), turklāt LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks hakatonā piedalīsies kā viens no mentoriem.

Sākot ar 23. aprīli, dalībai hakatonā tiek aicināti pieteikties gan studenti, gan sporta jomas eksperti, kā arī citu nozaru pārstāvji. Dalībnieku uzdevums būs rast jaunus risinājumus, kas palīdzēs veiksmīgāk pārvarēt radušos krīzi, kā arī uzlabos sporta pieredzi sportistiem, treneriem un sporta līdzjutējiem. Tāpat 23. aprīlī sāksies iknedēļas vebināri, kas palīdzēs sagatavoties hakatonam.

Tiešsaistes hakatonu organizē biedrība "WindHackers" sadarbībā ar Rīgas Tehnisko Universitāti (RTU), RTU "Dizaina Fabriku" un "Kurzemes inovāciju granti studentiem" (KInGS) partneriem - Ventspils Augstskolu (VeA), Liepājas Universitāti (LiepU), Kurzemes biznesa inkubatoru un nodibinājumu "Ventspils augsto tehnoloģiju parks".

Hakatona mērķis ir 48 stundu laikā radīt jaunas, inovatīvas idejas sporta jomā, novērtēt idejas biznesa potenciālu un izveidot starpdisciplināras komandas, kas spēj šīs idejas realizēt dzīvē. Jebkurš cilvēks ar svaigām, pat ambiciozām un vēl neattīstītām idejām ir aicināts piedalīties. Īpaši aicināti ir inovatori, programmētāji, uzņēmējdarbības pārstāvji un dizaineri. Idejas pieņems četrās kategorijās - "Uzveicam krīzi", "Sports un inovācijas", "Sporta infrastruktūra un aprīkojums" un "Sporta dati".

"Ideja par sporta hakatona organizēšanu radās jau pirms gada. Iestājoties krīzei, apvērām pasākumu atcelt un palikt mājās, skatoties sporta spēļu atkārtojumus TV. Tomēr gribējās darīt kaut ko lietas labā, redzot, ar kādiem izaicinājumiem saskaras Latvijas sporta nozare. Ātri atradās līdzīgi domājoši draugi un paziņas, un pēc sarunām ar Latvijas augstskolām un sporta federācijām - arī idejas atbalstītāji," skaidro "SportHack 2020 Latvija" organizators Kārlis Skuja.

Papildus jauniem draugiem un pozitīvām emocijām, katrai komandai būs iespēja iegūt balvas un finansējumu tālākai idejas attīstībai. Turklāt hakatona laikā RTU nodrošinās piekļuvi prototipēšanas un dizaina pakalpojumiem, kā arī mērķtiecīgi aicinās izmantot RTU radītās tehnoloģijas un zināšanas, radot jaunus produktus un pakalpojumus.

Hakatona laikā dalībniekus konsultēs pieredzējuši mentori, kuri profesionāli strādā dažādās jomās (tehnoloģijas, bizness, dizains utt.). Komandām būs arī iespēja saņemt padomus un palīdzību no dažādu Latvijas sporta jomu ekspertiem un profesionāļiem.

Pieteikšanās pasākumam no 23. aprīļa līdz 15. maijam ŠEIT.

Informāciju sagatavoja:
Biedrība "WindHackers"