Svētdien, 29. martā, Ogres stadionā ar spēli starp vietējo FK Ogre komandu un viesiem no Rēzeknes FA tiks atklāta jaunā komanda.lv 1.līgas čempionāta sezona. Cīņas sākums paredzēts plkst. 14:00. Pārējās turnīra pirmās kārtas spēles risināsies nedēļu vēlāk – 4. un 5. aprīlī.

FK Ogre un Rēzeknes FA komandas turnīrā iesaistīsies nedēļu ātrāk, jo 5. aprīlī ogrēniešiem paredzēta Latvijas Kausa izcīņas 2014./2015. gada sezonas ceturtdaļfināla spēle, kurā tiks samēroti spēki ar "SMScredit.lv" Virslīgas vienību FK Spartaks.

Iepriekšējā sezona abām komandām izvērtās veiksmīga, jo FK Ogre spēja ielauzties starp Pirmās līgas turnīra vadošajām komandām un noslēdza labāko astoņnieku, bet rēzeknieši ierindojās otrajā vietā aiz FB Gulbene un vēlāk piedalījās pārspēlēs par iekļūšanu Virslīgā, kurās tomēr tika atzīts FS METTA/Latvijas Universitāte pārākums.

Pirms jaunās sezonas abas komandas aizvadījušas aktīvu sagatavošanās posmu un vairākas pārbaudes spēles. Situāciju FK Ogre komandā pirms sezonas sarunā ar LFF.lv izklāstīja vienības aizsargs un kapteinis Juris Skābardis:

Starpsezonā aizvadījām divus sagatavošanās posmus – sākām ar fiziskajiem treniņiem, bet tad pārgājām uz futbola laukumu. Aizvadījām divas pārbaudes spēles, neviens nav traumēts, visi ir veseli. Redzams, ka visiem "deg acis", visi vēlas sevi apliecināt no labākās puses.
Komandai pievienojušies pieci jauni spēlētāji. Ļoti liels prieks ir par trenera Raivja Rubīna sagatavotajiem Ogres Sporta centra audzēkņiem – šogad komandai pievienojušies divi. Neskatoties uz viņu jaunību, pārējiem tiek radīta ļoti laba konkurence.
Komandas mērķis šogad ir iekļūt labāko astoņniekā. Iepriekšējais gads Ogres futbola vēsturē bija viens no labākajiem, tāpēc pašlaik ļoti daudz tiek strādāts pie kluba organizatoriskajiem jautājumiem, lai FK Ogre pēc desmit gadiem varētu sastādīt konkurenci arī augstākajā līmenī. Mēs ņemam piemēru tikai no labākajiem.
Aicinām visus uz mūsu spēlēm – atbalstiet ne tikai FK Ogre, bet arī visu futbolu kopumā!

Romāna Ščavinska vadīto Rēzeknes FA komandu arī jaunajā sezonā pārstāvēs uzbrucējs Guntars Silagailis, kurš pagājušajā sezonā kļuva par turnīra rezultatīvāko spēlētāju un izpelnījās sacensību gada labākā futbolista balvu. Savukārt FK Ogres sastāvā atrodams komandas galvenais treneris un bijušais Latvijas nacionālās izlases uzbrucējs Andrejs Prohorenkovs.

2015. gada komanda.lv 1.līgas čempionātā piedalās 16 komandas, kas aizvadīs divu apļu sacensības. Komanda, kas uzvarēs 1.līgas čempionātā, izcīnīs tiesības piedalīties 2016. gada "SMScredit.lv" Virslīgas čempionātā. Komanda, kas 1.līgas čempionāta beigās ieņems otro vietu, divās pārspēlēs tiksies ar Virslīgas klubu, kas 2015. gada Virslīgas čempionātu noslēgs priekšpēdējā vietā. Pāra uzvarētājs izcīnīs tiesības piedalīties 2016. gada Virslīgas čempionātā.

"Komanda.lv" ir sporta preču veikals ar vairāku gadu pieredzi komandu ekipējuma tirdzniecībā. Tas piedāvā katram komanda.lv 1.līgas klubam īpaši izstrādātu lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".

Čempionāta gaitā tiks noteikti katra mēneša labākais spēlētājs un treneris, balvā iegūstot dāvanu karti pirkumiem veikalā "komanda.lv". Daļu no balsojuma rezultātiem veidos līdzjutēju iesniegtās balsis.


Latvijas Futbola federācija