Pirmdien, 9. martā, Latvijas e-futbola izlase debitēja starptautiskās UEFA sacensībās. UEFA eEuro 2020 kvalifikācijā Latvijas e-izlasi pirmdienas vakarā pārstāvēja Nikolajs Smirnovs. Lai gan ar katru nākamo maču sniegums bija aizvien labāks, rezultāts ugunskristībās bija negatīvs. 

Kā zināms, Latvija ielozēta A grupā ar Angliju, Serbiju, Albāniju un Spāniju. Pirmajā spēļu dienā komandas aizvadīja viena apļa turnīru, tiekoties pa reizei katra ar katru. Katrā duelī tika aizvadīti pa diviem PES ("Pro Evolution Soccer") mačiem, kuru rezultāti tika summēti. Pirmajā duelī ar Anglijas e-futbola meistaru Nikolajs Smirnovs divu maču summā zaudēja 1:7. Vēsturiskie pirmie vārti tika gūti ar Andreja Cigaņika virtuālo dubultnieku. Otrajā duelī ar Serbiju 1:4, vienam mačam beidzoties neizšķirti 1:1.

Visspraigākais duelis sanāca ar Albāniju. Divu PES maču summā minimāls zaudējums 2:3. Ar identisku rezultātu beidzās arī duelis pret Spānijas e-futbola meistaru. Līdz ar to - pirmajā aplī Latvijas e-futbola izlasei neizdevās uzvarēt nevienu divmaču dueli.

23. martā A grupā tiks aizvadītas otrā apļa spēles. Sacensību reglaments paredz, ka vismaz viens divmaču duelis jāaizvada arī otram izlases dalībniekam, tā ka 23. martā Latvijas krāsas starptautiskajā arēnā aizstāvēs arī Aleksejs Pavlovs.

9. MARTA SPĒĻU IERAKSTS:

Desmit kvalifikācijas grupu uzvarētāji nopelnīs ceļazīmi dalībai finālturnīrā, savukārt otro vietu ieguvēji 4. un 11. maijā piedalīsies papildu atlases kārtā, kur desmit komandas tiks salozētas divās apakšgrupās pa piecām katrā. Šajās grupās spēles tiks aizvadītas pēc identiska principa kā pirmajā atlases kārtā, bet finālturnīram kvalificēsies katras grupas trīs labākās izlases.

Finālturnīrs 9. un 10. jūlijā norisināsies Londonā.

Iepriekš Latvijas nacionālajā atlasē par labākajiem "Pro Evolution Soccer 2020" spēlētājiem kļuva Aleksejs Pavlovs no Stopiņiem un Nikolajs Smirnovs no Rīgas. Šis Latvijā bija pirmais šāda līmeņa e-futbola turnīrs, un šobrīd jau zināms, ka šādas atlases norisināsies katru gadu.

KONAMI futbola simulācijas spēlē "eFootball PES 2020" iekļautā Latvijas nacionālā futbola izlase ir ar pilnībā licencētām spēļu formām, emblēmām un spēlētājiem, kā arī spēlētāju fiziskie dotumi – augums, svars un vizuālie tēli – ir pietuvināti realitātei.