Jaunajā Baltijas Sieviešu futbola līgas (BWFL) sezonā Latviju līdzās Rīgas Futbola skolai pārstāvēs FS "Metta" komanda, kurai tā būs debija šajās starptautiskajās sacensībās.

Pērnās sezonas Latvijas trešā spēcīgākā komanda FS "Metta" turnīrā ieņems valsts čempionvienības FK "Dinamo Rīga" atbrīvoto vietu. Kā ziņots iepriekš, Latvijas Sieviešu futbola līgas (SFL) pērnās sezonas spēcīgākā vienība šogad izlēmusi startēt Sieviešu futbola 1. līgā un atteikusies no dalības BWFL sacensībās.

"Esam gandarīti, ka jaunajā BWFL sezonā Latvija būs pārstāvēta ar pilnu komandu klāstu – divām dalībniecēm. Sarunu ceļā ar FS "Metta" esam kopīgi atraduši kopsaucējus, lai nodrošinātu komandas dalību turnīrā. Pēc FK "Dinamo Rīga" pēkšņā lēmuma izstāties no turnīra tieši FS "Metta" pēc sportiskā principa sacensību rīkotāju skatījumā kļuva par pretendenti uz vietu līgā, un ir prieks, ka šis loģiskais risinājums ir realizējies dzīvē. Spēkošanās ar Baltijas vadošajām sieviešu komandām rīdziniecēm būs vienlīdz liels izaicinājums un iespēja spert vēl vienu soli uz priekšu savā sportiskajā izaugsmē," pauž Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola attīstības un sieviešu futbola nodaļas vadītāja Ņina Travkina.

Turnīra atklāšanas spēlē 11. martā Rīgas Futbola skola uzņems esošās BWFL čempiones "Gintra-Universitetas" no Lietuvas, bet FS "Metta" savā debijas mačā 21. martā uzņems citu Lietuvas komandu FK "Žalgiris" no Kauņas.

BWFL 2020. gada sezonā piedalīsies pa divām komandām no trim Baltijas valstīm, izspēlējot viena apļa turnīru. Čempioni sezonas izskaņā tiks noskaidroti "Final Four" turnīrā, kas notiks Latvijā.

BWFL turnīrs tika izveidots 2005. gadā un turpinājumā pieredzēja piecas darbības sezonas. Pēc 2010. gada sezonas sacensībām BWFL turnīra norise tika apturēta, bet 2017. gadā sacensības piedzīvoja savu atgriešanos. Trīs aizvadītajās sezonās divus titulus ieguvusi Lietuvas komanda FK "Gintra Universitetas", bet reizi triumfēja Baltkrievijas vienība FC "Minsk".

Šajās trīs sezonās Latvijas klubu labākais sasniegums turnīrā bijusi Rīgas Futbola skolas 2017. gadā un FK "Dinamo Rīga" 2019. gadā izcīnītā trešā vieta.