Svētdien, 1. martā, pēc triumfa Latvijas Futbola federācijas (LFF) rīkotajā Ziemas kausa izcīņā sievietēm oficiālā prezentācijas pasākumā RFS galvenā komanda tika sumināta ar uzvaru, savukārt plašāka sabiedrība tika iepazīstināta ar kluba jaunās sezonas plāniem un ilgtermiņa stratēģisko mērķi radīt profesionālu kluba struktūru.

Galvenā, vienlaikus skumjā, bet tajā pašā laikā pozitīvā ziņa, ar kuru nāca klajā RFS direktors Vladimirs Žuks, bija, ka savu ilgstošo treneres karjeru noslēdz komandas galvenā trenere Karīna Šakurova. RFS komanda treneres vadībā 2019. gadā izcīnīja sesto Latvijas kausu pēc kārtas, kā arī sešas reizes triumfējusi Latvijas Sieviešu futbola līgā, aizstāvot mūsu valsts godu UEFA Čempionu līgas turnīrā sievietēm.

"Rīgas Futbola skolas vārdā vēlamies teikt lielu paldies Karīnai Šakurovai. Es nezinu citu treneri pašmāju sieviešu un meiteņu futbolā, kas būtu izcīnījis tik daudz uzvaras ar savu komandu, cik tas ir izdevies Karīnai. Viņa ir izveidojusi šo komandu, viņa ar to izcīnījusi visvairāk uzvaras un titulus," atzinīgus ievadvārdus trenerei veltīja V. Žuks, informējot klātesošos par K. Šakurovas aizvadīto noslēdzošo spēli pie RFS stūres. Komandas menedžera amatā nepaliks arī Andrejs Šakurovs, kurš turpmāk savu laiku un enerģiju veltīs NSB "Arkādija" sporta bāzes pārvaldīšanai.

"Karīna un Andrejs Šakurovi kopā RFS komandas sasniegumu latiņu ir pacēluši ļoti augstu, un mums turpmāk būs jācenšas to noturēt un pacelt vēl augstāk," piebilda RFS direktors, pasakoties K. un A. Šakuroviem par ilgstošo un kvalitatīvo darbu RFS sieviešu komandā. Kopā ar pateicības vārdiem abiem tika pasniegti arī kluba krekli ar simbolisko 1. numuru un kopīgi izcīnītajiem panākumiem.

Tomēr pozitīvā ziņa ir, ka Karīna Šakurova futbola dzīvi nepamet. Ilggadējā speciāliste un Latvijas futbola leģendārā trenera Jāņa Skredeļa meita ir pieņēmusi jaunu izaicinājumu savā karjerā – turpmāk viņa būs RFS sieviešu futbola nodaļas vadītāja. RFS kolektīvs un klātesošie atbalstītāji ģimeniskā atmosfērā pasākuma gaitā novēlēja Karīnai izdošanos jauno mērķu sasniegšanā.

"Paldies liels komandai un meitenēm. Mūsu komandā ir meitenes, ar kurām kopā strādājam teju jau 10 gadus. Ar kādu tikai šogad sākam kopīgu sadarbību. Bez jūsu ieguldītā darba rezultātus un turpmāku attīstību sasniegt nav iespējams. Mums vēl viss ir priekšā. Centīsimies darīt jūsu labā visu, lai jūs turpinātu attīstīties un sasniegtu vēl vairāk," savā uzrunā klātesošajiem norādīja pati Karīna Šakurova.

"Rīgas Futbola skola ir tradīcijām ļoti bagāta organizācija, kura aizvien skaļāk izskan tieši sieviešu futbola kontekstā. Šodien vēlamies izteikt lielu paldies arī no Rīgas domes puses par paveikto un ieguldījumu sieviešu futbola attīstībā," norādīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldes Jaunatnes nodaļas vadītājs - pārvaldes priekšnieka vietnieks Dmitrijs Zverevs, kurš K. Šakurovai pasniedza īpašu atzinības rakstu.

"Esam jau vairākus gadus kopā ar Rīgas Futbola skolu. Liels prieks vērot, ka Jūsu vadībā meitenes patiešām gūst panākumus. Līdz ar to šoreiz ir mazliet skumji atvadīties, bet vienlaikus mēs zinām, ka nākotnē noteikti būs vēl labāk, un mūs kopā sagaida vēl daudz kas interesantāks priekšā," izteicās SIA "TZMO Latvija" valdes locekle Ruta Dziļuma, kas ikdienā pārstāv RFS sieviešu futbola patronu "Bella".

Personīgu pateicību un atzinīgus vārdus RFS ilggadējai trenerei izteica arī LFF Futbola attīstības un sieviešu futbola nodaļas vadītāja Ņina Travkina.

"LFF un mūsu vadības vārdā apsveicu RFS komandu ar uzvaru Ziemas kausā. Mēdz teikt, ka futbolā uzvar viena komanda, bet zaudē treneris. Taču, manuprāt, tas ir aplami, jo arī trenera ieguldītais darbs ir nenovērtējams. LFF vārdā izsaku milzīgu pateicību Karīnai Šakurovai, kuru personīgi pazīstu ilgus gadus gan kā spēlētāja, gan arī šobrīd kā LFF darbiniece. Paldies par disciplīnu, kuru varējāt nodrošināt savai komandai. Paldies par vienmēr profesionālu darbu. Kādas lietas beigas vienmēr ir jaunā sākums. Tāpēc šī nav skumja diena, jo mēs ar Jums tiksimies un turpināsim sadarbību jau citā amatā. Novēlam Karīnai veiksmi, vēl ilgus gadus pavadīt futbolā un priecēt mūs ar jaunām uzvarām Latvijā un starptautiskā līmenī," savā uzrunā norādīja Ņ. Travkina.

Veiksmi un jaudīga ceļa sākumu, dodoties pretim jaunajiem izaicinājumiem, RFS kolektīvam klātienē novēlēja arī LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks.

Pasākuma turpinājumā plašākai sabiedrībai tika paziņots, ka RFS komandu 2020. gada sezonā pretī jauniem mērķiem vedīs Viktors Vicehovskis, ar kura prasībām vairākas meitenes jau ir pazīstamas no sadarbības trenera vadītajā Latvijas WU-19 meiteņu futbola izlasē. V. Vicehovska asistents paliks Reinis Flaksis, kurš meitenes trenēja jau 2019. gada sezonā. Par komandas veselību un medicīnas jautājumiem arī turpmāk rūpēsies Jeļena Golubeva.

"Jūs jau esat uzvarējuši daudz, taču es kā treneris vēlos uzvarēt vēl vairāk. Vēlos būt stiprāks, tāpēc centīšos izdarīt visu, lai to izdarītu ne tikai Latvijā, bet tuvākā redzeslokā arī Baltijā. Meitenes, lūgums neatslābināties! Mums kopā vēl ir, kur augt," izteicās RFS komandas jaunais galvenais treneris Viktors Vicehovskis.

"Šodien prezentējam mūsu jauno ilgtermiņa projektu - plānojam izveidot gan sportiskās attieksmes, gan darba plānošanas ziņā profesionālu sieviešu futbola klubu," prezentējot kluba jauno attīstības vīziju, norādīja Vladimirs Žuks.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola skola