Kārtējā Latvijas Futbola federācijas (LFF) valdes sēde notika pirmdien, 2. martā.

LFF valde konceptuāli atbalstījusi atjaunotos spēlētāju un futbola klubu starpnieku jeb aģentu darbības noteikumus, kas paredz virkni uzlabojumu un papildinājumu, tostarp atgriešanos pie eksāmena rīkošanas aģenta licences iegūšanai un reģistrācijas maksas palielināšanu. Ar atjaunotajiem noteikumiem LFF vēlas ne tikai celt starpnieku darbības kvalitāti un profesionalitāti, bet vienlaikus arī uzlabot un papildināt komunikācijas instrumentus ar klubiem, jaunajiem futbolistiem un viņu vecākiem, lai informētu un izglītotu par starpnieku darbības principiem un potenciālajām riska situācijām. Noteikumu galējo redakciju LFF valde apstiprinās elektroniski.

Tāpat LFF valde pirmdien iepazinās ar ielu futbola kustības "Ghetto Football" jaunās sezonas plāniem, idejām, līdzšinējo attīstību un sadarbības modeli starp LFF un lielu popularitāti ieguvušo kustību. "Ghetto Football" līderis Antons Semeņaks izskaidroja kustības darbības modeli, notikumu kalendāro plānu un kustības īstenoto aktivitāšu ietekmi uz futbola attīstību no profesionālā un sociālā viedokļa. LFF valde par sadarbības turpmāko modeli lēma spriest pēc 2019. gada sadarbības atskaites izvērtēšanas.

Ar LFF Komercdepartamenta ikdienas darbu valdi iepazīstināja tā vadītājs Maksims Raspopovs, izklāstot aktualitātes un līdzšinējo pieredzi projektu realizēšanā, spēļu un pasākumu organizēšanā, mārketinga aktivitātēs un biļešu pārdošanā, kā arī komunikācijas nodrošināšanā. Līdztekus tam LFF valde tika informēta par starptautisko pasākumu biļešu pieejamības un piedāvājuma organizēšanas nolikumu, kas nosaka vienotus un sistemātiskus procesa nodrošināšanas principus. Nolikuma apstiprināšana paredzēta pēc precizējumu izskatīšanas.

LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks informēja valdi par gatavošanos ikgadējam LFF kongresam un vēlēšanu kandidātu izvirzīšanas gaitu. LFF valde oficiāli apstiprinājusi 24. aprīli par LFF kongresa norises dienu. Kongresu paredzēts uzņemt "ATTA Centre" telpās, Krasta ielā 60, Rīgā. Kongresa sākuma laiks – plkst. 12:00.

Izskatot FK "Jūrnieks" iesniegumu par kluba vēlmi piedalīties jaunizveidotās 2. līgas jaunās sezonas turnīrā, LFF valde informē, ka saskaņā ar iepriekš pieņemtajiem lēmumiem 2. līgas dalībnieki tiek uzrunāti tikai pēc pagājušajā sezonā uzrādītajiem sportiskajiem rezultātiem, vispirms uzrunājot reģionālo turnīru medaļnieces un pēc tam – tālāko vietu ieguvējus no augstākās uz zemāko.

LFF valde pirmdien vienojusies arī par virslīgas čempionātam pieteikto citu asociāciju sagatavoto spēlētāju reģistrācijas maksas fonda sadales principiem jaunatnes akadēmiju darbības stiprināšanai.

Tāpat pirmdien notikušajā sēdē LFF valde iepazinās ar revīzijas gaitu, gatavojot LFF darbības ikgadējo pārskatu.

Nākamā LFF valdes sēde paredzēta 18. martā.