Latvijas nacionālā futbola izlase jau trešo dienu atrodas treniņnometnē Vācijas pilsētā Nirnbergā. Komanda gatavojas spēlei ar Čehiju pēc apstiprinātā darba plāna. Trešdien, 25.martā, LFF.lv uz sarunu aicināja Latvijas nacionālās futbola izlases spēlētāju Alanu Siņeļņikovu, kurš izlases rindās atgriezās pēc ilgāka pārtraukuma, kas bija saistīts ar 2014.gada sākumā gūto traumu un tās vēlāko ārstniecības procesu.

INTERVIJA AR ALANU SIŅEĻŅIKOVU

LFF.lv - Alan, apsveicam ar atgriešanos Latvijas izlasē. Kādas sajūta šobrīd, atrodoties kopā ar komandu Vācijā?

Alans Siņeļņikovs: "Protams, patīkami atgriezties Latvijas izlases rindās. Domāju, ka katrs futbolists vēlas šeit nokļūt uz tiecas uz to. Arī mans mērķis bija pēc iespējas ātrāk šeit atgriezties pēc traumas izārstēšanas. Paldies valstsvienības treneriem, ka atceras par mani un tic maniem spēkiem. Šobrīd man ir pašas labākās emocijas, esot šeit. Arī visi puiši un kolektīvs labi sagaidīja mani šeit. Esmu gatavs palīdzēt izlasei. Darīšu visu, kas ir manos spēkos, lai palīdzētu komandai gaidāmajās spēlēs!"

LFF.lv - Kā ritēja Tavs atveseļošanās process pēc traumas? Kas Tavā prātā notika tad, kad nevarēji spēlēt futbolu?

Alans Siņeļņikovs: "Sākumā, protams, man bija ļoti sarežģīti. Pēc traumas gūšanas paliku arī bez kluba toreiz. Bija neliela depresija tobrīd. Pēc tam man ļoti daudz palīdzēja FK "Ventspils", kad es jau biju komandā un kolektīvā. Tad viss process gāja ātrāk un kļuva vieglāk. Varētu teikt šobrīd, ka tagad šis traumas ārstēšanas laiks ir pagājis. Tagad viss ir kārtībā, viss iet uz priekšu. Šobrīd esmu jau aizmirsis par to, ka man pat bija šāda trauma!"

LFF.lv - Kādi, Tavuprāt, būs izšķirošie faktori sekmīgam Latvijas izlases snieguma Prāgā 28.martā?

Alans Siņeļņikovs: "Protams, mums jācenšas pret Čehiju spēlēt savu spēli. Esmu pārliecināts, ka visas 90 minūtes mēs noteikti neaizsargāsimies Prāgā. Katrā laukuma zonā mums jācenšas cīnīties par katru bumbu katrā epizodē! Nedrīkstam dot pretiniekam iespējas! Esmu pārliecināts, ka arī mums būs momenti... Kāpēc lai mēs arī negūtu vārtus? Mūsu komandā ir viss nepieciešamais šim mērķim - sapulcināti gan kvalificēti izpildītāji, gan labi spēlētāji komandā kopumā. Domāju, ka mēs noteikti pacīnīsimies ar Čehiju!"

LFF.lv - Kādus secinājumus Tu vari veikt, skatoties un vērtējot iepriekšējās izlases spēles no malas?

Alans Siņeļņikovs: "Es skatījos visas spēles. Mēs ļoti labi nospēlējām mājās ar Turciju. Nīderlandē mēs trāpījām tajā brīdī, kad viņiem nebija citas iespējas, kā tikai uzvarēt... Varētu teikt, ka mēs toreiz Amsterdamā trāpījām zem Nīderlandes 'ceļa ruļļa'. Pārējās spēlēs mūsu pretinieks neko īpašu tā arī neparādīja. Mēs varējām un varam cīnīties ar tādām komandām. Esmu pārliecināts par to! Es skatos uz priekšu ar perspektīvu. Ceru, ka mums viss izdosies tieši labas spēles ziņā! Tā, lai mūsu līdzjutēji priecātos un arī tā, lai būtu arī sasniegts rezultāts!"

LFF.lv - Kas Tev ir zināms par Čehijas izlasi? Kuri, Tavuprāt, ir bīstamākie pretinieku spēlētāji?

Alans Siņeļņikovs: "Pirmkārt, spēlē pret Čehiju mums ir jābūt kā komandai. Mums ir jābūt maksimālai koncentrācijai, maksimālai pašatdevei! Es domāju, ka ar tādu noskaņojumu mēs varam sagādāt pretiniekam problēmas! Attiecībā uz Čehiju - protams, viņiem sastāvā ir top līmeņa spēlētājs Rosickis, caur kuru tiek veidota visa spēle. Kopumā es domāju, ka mēs varam ar viņiem spēlēt. Atkārtošos - ja mēs pilnībā atdosimies šajā spēlē par 110% procentiem, tad varam rēķināties ar pozitīvu rezultātu!"

LFF.lv - Kā kopumā vērtē pašreizējo Latvijas izlases gatavošanās plānu spēlei ar Čehiju, ņemot vērā to, ka tas notiek ārzemēs?

Alans Siņeļņikovs: "Ņemot vērā pašreizējo situāciju ar futbola laukumiem Latvijā pavasara sākumā, lēmumu trenēties ārzemēs saprotu. Viennozīmīgi, tas ir saprātīgs lēmums. Šeit nodrošināti visi nepieciešamie apstākļi, tāpēc treniņnometne rit labi."

LFF.lv - Kādu Tu redzi pats savu nākotni FK "Ventspils" klubā un karjerā kopumā?

Alans Siņeļņikovs: "Ar FK "Ventspils" man ir spēkā esošs līgums uz šo gadu. Visas domas šobrīd saistītas tikai un vienīgi ar FK "Ventspils". Protams, nākotnē neizslēdzu iespēju, ka gribēšu uzspēlēt ārzemēs. Arī vecums man jau ir tāds, kad par to jādomā. Pirmā pieredze jau bija. Mērķis un prioritāte ir pamēģināt spēkus ārzemēs pēc šīs sezonas beigām. Ja nesanāks, tad neskumšu! Strādāšu tālāk! Vēl viss ir priekšā!"


Latvijas Futbola federācija
no Nirnbergas, Vācijā