Latvijas Futbola federācija (LFF) šogad jau ceturto reizi organizēs meiteņu futbolu popularizējošā un attīstošā projekta "Meiteņu futbols atgriežas skolās" spēles. Pirmoreiz vēsturē sacensības notiks ne tikai Rīgas un Latgales, bet arī Zemgales reģionā.

Projekta galvenais mērķis ir veicināt veselīgu un aktīvu dzīvesveidu starp skolniecēm, iepazīstinot viņas ar sporta karali futbolu, lai pēc pirmās iepazīšanās viņas varētu jau pievērsties futbola nodarbībām kādā no klubiem. Sacensības tiek organizētas 2006.-2008. gadā dzimušām skolniecēm.

Turnīra spēles notiks no marta līdz aprīlim trīs posmos Rīgā, kā arī divos posmos Latgalē un Zemgalē. Plašāka informācija pieejama ŠEIT.

"Skolās saskatām lielu apslēpto potenciālu papildināt futbolā iesaistīto meiteņu skaitu ar attīstīties un sportot kārām jaunietēm. Tāpēc šogad īpaši aicinām vietējos klubus, kas jau strādā meiteņu un sieviešu futbola segmentā, apmeklēt turnīra spēles, lai, iespējams, piesaistītu un papildinātu meiteņu futbola rindas sava kluba sistēmā. Skolu un futbola klubu sadarbība un sakaru veidošana ilgtermiņā var nest auglīgus rezultātus, stiprinot gan klubu darbību, gan skolu izaugsmi," uzsver LFF Futbola attīstības un sieviešu futbola nodaļas vadītāja Ņina Travkina.

Projekta uzdevums ir popularizēt meiteņu futbolu un futbolu kā veselīgu dzīvesveidu, kas ļauj bērniem vispusīgi attīstīties, pavadīt laiku labā atmosfērā un satikt jaunus draugus. Projekta laikā skolnieces sagaida pārsteigumi un balvas no atbalstītājiem, savukārt izglītības iestādes, kas iesaistās projektā, savā īpašumā var iegūt sporta inventāru skolas vajadzībām, kā arī vērtīgu futbola trenera pieredzi.

Pērn galvaspilsētas skolu turnīrā piedalījās kopumā 10 komandas, kamēr Daugavpils sacensības pulcēja 13 vienības. Rīgas reģionā visos trīs projekta gados uzvarējusi Rīgas Rīnūžu vidusskola, savukārt Daugavpilī pirms gada laurus plūca Daugavpils 9. vidusskolas pārstāves.