Aizvadītas Latvijas Korporatīvā (uzņēmumu) telpu futbola čempionāta sestās kārtas spēles. Tajās uzvaras svinēja "Baltic International Bank", "Euro Live Technologies" un "DSV Latvia", savukārt "Accenture" cīnījās neizšķirti 2:2 ar "Tet". Līdz ar to medaļu sadalījums izšķirsies pēdējā kārtā, zelta godalgas savā starpā sadalot "Euro Live Technologies" un "Baltic International Bank", bet bronzas – "Bite One IT" un "Accenture".

Labākās starta pozīcijās cīņā par attiecīgā kaluma medaļām atrodas "Euro Live Technologies" un "Bite One IT" komandas, kam mačos ar tiešajiem konkurentiem pietiek arī ar neizšķirtu, tomēr domājams, ka gan "Baltic International Bank", gan "Accenture Latvia" cīnīsies tikai un vienīgi par uzvaru, vēl jo vairāk zinot, ka pat zaudējuma gadījumā nedz viena, nedz otra vienība zemāk par savu pašreizējo pozīciju nokrist nevar.

Aizvadītajā sestajā kārtā "Bite One IT" tomēr neizdevās sagādāt pirmo zaudējumu līderiem "Euro Live Technologies", tieši pretēji – favorīti jau septītajā minūtē panāca divu vārtu pārsvaru, ko līdz pārtraukumam palielināja līdz 5:1. Mača otrajā daļā pretiniekiem divas reizes izdevās samazināt deficītu līdz diviem precīziem sitieniem (5:7, 6:8), tomēr uzvaru 9:6 svinēja "Euro Live Technologies", kuru labā ar četriem precīziem sitieniem izcēlās Jevgenijs Hercbergs, tādējādi rezultatīvāko spēlētāju sarakstā pakāpjoties uz trešo vietu. Savukārt zaudētāju rindās kārtējā rezultatīvā spēle Jānim Domašēvičam, kurš arīdzan guva četrus vārtus, tādējādi atgūstot turnīra rezultatīvākā spēlētāja godu, ko uz neilgu laiku bija zaudējis Dmitrijam Kručekam.

Dmitrijs otrajā no dienas nozīmīgākajām spēlēm divas reizes pārspēja "Accenture" vārtsargu, tomēr pretiniekiem abas reizes izdevās atspēlēties, Kasparam Lakševicam 2:2 panākot pus minūti līdz mača beigām. Pirmos vārtus "Accenture" labā guva vienības rezultatīvākais spēlētājs Mohameds Emara.

Citos mačos "Baltic International Bank", pateicoties Sergeja Kotova "pokerim", pārliecinoši ar rezultātu 8:3 pārspēja "Luminor", bet "DSV Latvia" ar 5:2 pieveica "LNK Group", tādējādi neļaujot oponentiem tikt pie pirmajiem punktiem tabulā. Šajā spēlē savus kārtējos divus vārtus guva Mihails Ivanovs, nostiprinoties turnīra rezultatīvāko spēlētāju četriniekā.

TURNĪRA TABULA

V

Komandas

Sp.

U

N

Z

Vārti

P-ti

1.

Euro Live Technologies

6

5

1

0

57:17

16

2.

Baltic International Bank

6

5

0

1

28:10

15

3.

Bite One IT

6

4

0

2

49:27

12

4.

Accenture

6

3

2

1

21:14

11

5.

Tet

6

2

1

3

26:30

7

6.

DSV Latvia

6

2

0

4

24:38

6

7.

Luminor

6

1

0

5

21:60

3

8.

LNK Group

6

0

0

6

12:42

0

7. KĀRTAS SPĒĻU KALENDĀRS

11:00 "Tet" – "LNK Group"
12:00 "Baltic International Bank" – "Euro Live Technologies"
13:00 "Bite One IT" - "Accenture"
14:00 "Luminor" – "DSV Latvia"

Sacensības rīko Futbola Turnīru asociācija (FTA) sadarbībā ar Rīgas Futbola federāciju (RFF), Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK) un Latvijas Futbola federāciju (LFF). Čempionātu atbalsta arī Latvijas Telpu futbola asociācija (LTFA) un Latvijas Korporatīvā sporta turnīru asociācija (LKSTA).

Pirmajā gadā sacensībās piedalās astoņas komandas, kas septiņās kārtās, katrai ar katru tiekoties pa vienai reizei, noskaidros čempionus, kā arī pārējo godalgoto vietu ieguvējus. Jāpiebilst, ka čempioni savā valdījumā uz gadu iegūs arī ceļojošo kausu. Visas spēles tiks pārraidītas tiešraidē FTA un RFF Youtube kanālā.

Spēles notiek omulīgajā Rīgas 15. vidusskolas sporta hallē, Visvalža ielā 9, svētdienās no pulksten 11:00 līdz pulksten 15:00 sekojošos datumos: 19.01., 26.01., 02.02., 09.02., 16.02., 23.02., 01.03.

Latvijas korporatīvais telpu futbola čempionāts tiek organizēts ar mērķi sekmēt biznesa un personiskos kontaktus starp organizācijām un to darbiniekiem, organizēt aktīvu atpūtu, kā arī noskaidrot meistarīgākās telpu futbola komandas un spēlētājus starp Latvijas uzņēmumiem, popularizēt telpu futbolu Latvijā.

Čempionāta laureāti iegūs kausus un medaļas, kā arī turnīra organizatoru un partneru sarūpētas vērtīgas balvas. Labākais spēlētājs, vārtsargs, vārtu guvējs, menedžeris un komanda, kas iegūs titulu "par godīgu spēli" (fair play), tiks apbalvoti ar vērtīgām balvām. Visi čempionāta dalībnieki saņems piemiņas balvas speciāli paredzētajā oficiālajā noslēgumā un apbalvošanas ceremonijā. Daļa no dalības maksa tiks novirzīta sociālas atbildības mērķiem un futbola popularizēšanai.

Turnīra atbalstītāji: sporta veikals "Komanda", "SynotTip", alus krogs "Beerhouse No1", dzeramais ūdens "Everest", zobu pasta "SPLAT", naktsklubs un karaoke bārs "Friends". Informatīvu atbalstu nodrošina Sportacentrs.com.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija