Aizvadītajā nedēļas nogalē tika aizvadītas izšķirošās cīņas Latvijas Meiteņu telpu futbola čempionāta 2. divīzijā. Par čempionēm tika kronētas Preiļu BJSS meitenes, kuras finālā ar 5:1 apspēlēja Rīgas Futbola skolu-4, tādējādi nosargājot pērn izcīnīto čempionu titulu. Savukārt bronzas finālā FK "Auda" ar 2:0 uzveica Rēzeknes BJSS.

Kā zināms, 2. divīzijas pamatturnīra stadijā 19 komandas bija sadalītas trīs grupās, aizvadot savā starpā viena apļa turnīru. Pēc pamatturnīra kļuva skaidrs, kuras komandas cīnīsies pēc play-off formāta par 1.-8. vietu un kuras - par 9.-16. vietu.

Pagājušo sestdien un svētdien komandas cīnījās par galīgo vietu sadalījumu čempionātā. Sestdien Spuņciema Sporta hallē 9. vietu izcīnīja FK "Olaine" meitenes, kuras izšķirošajā divcīņā ar 4:2 nolieca "Lucavsala/LSAB" pretestību.

Svētdien turpat Spuņciema Sporta hallē notika cīņa par godalgotajām vietām. Preiļu komandas meitenes vispirms ceturtdaļfinālā izrēķinājās ar FK "Iecava" (5:1), bet pusfinālā viņām nācās kārtīgi pasvīst, lai gūtu panākumu - FK "Auda" uzveikta tikai ar 4:3. Cīņas gaitā "Auda" bija arī vadībā ar 2:1, bet tad sasparojās Preiļu komandas līdere Paula Linda Liniņa, kura spēles turpinājumā izcēlās ar hat-trick jeb trim precīziem sitieniem.

Finālā Liniņa guva vēl vienus vārtus, un ar desmit precīziem sitieniem dalīja turnīra rezultatīvākās spēlētājas godu. Tikpat reižu pretinieču vārtsardzes sarūgtināja arī viņas komandas biedrene Nikole Červinska. Liniņa atzīta par turnīra labāko spēlētāju. 2. divīzijas labākās vārtsardzes gods Laurai Skujevskai no FK "Auda".

Ar visiem spēļu rezultātiem un maču oficiālajiem protokoliem Latvijas Meiteņu telpu futbola čempionāta 2. divīzijā varat iepazīties šeit.

Savukārt turnīra 1. divīzijā sacensības vēl turpina ritēt, un vietu sadalījums kļūs zināms vēlāk. Sezonu turpina arī U-14, U-12 un U-10 vecuma komandas.

LMTFČ 2. DIVĪZIJAS KOMANDU LABĀKĀS SPĒLĒTĀJAS

Paula Ķirse (FK "Jelgava")
Kamila Prokofjeva (FK "Dinamo Rīga")
Linda Vīksniņa (FB "Gulbene 2005")
Una Jēgere (SK "Imanta")
Liliāna Krasutina (SK "Kuorsova"/Ludzas NSS)
Džeina Eglīte ("Cēsis"/FK "Priekuļi")
Fanija Mežecka (SS "Metta")
Līga Roze (FK "Tukums 2000")
Sintija Simsone ("Lucavsala"/LSAB)
Liāna Rožaščonoka (FK "Olaine")
Lea Krasnova (FK "Iecava")
Darja Levikina (Rīgas FS-3)
Asnāte Lindermane (FK "Laidze"/Talsu NSS)
Ilze Kalnieša (SK "Super Nova")
Kamila Bortaščonoka (Rēzeknes BJSS)
Madara Ērika Paidere (FK "Auda")
Keita Supe (Rīgas FS-4)
Viktorija Vengreviča (Preiļu BJSS)
Santa Baltause (FK "33/Ķeguma skola")

FINĀLA FOTO GALERIJA

FOTO GALERIJA, 9.-16. VIETA