Pagājušajā nedēļā Latvijas U-19 futbola izlase aizvadīja treniņnometni Kiprā. Turpat divreiz samēroti spēki ar vienaudžiem no Slovākijas. Pirmajā spēlē rezultāts bija 0:0, otrajā Latvija nenosargāja pārsvaru un piekāpās ar 1:2. Plašākus komentārus par treniņnometni sniedza Latvijas U-19 izlases galvenais treneris Jakubs Dovalils.

"Bija ļoti vērtīga treniņnometne. Domāju, izmantojām to maksimāli lietderīgi. Spēlētāji strādāja ļoti smagi, tur bija lieliski treniņapstākļi. Izdarījām visu plānoto, izvairījāmies no traumām, pārbaudījām visus spēlētājus," treniņnomenti kopumā vērtēja J. Dovalils.

Šīs pārbaudes spēles notika ārpus starptautisko maču logiem, līdz ar to klubiem nebija obligāti laist savus spēlētājus uz treniņnometni valstsvienībā. Neskatoties uz to, mūsu komanda sapulcēja gandrīz optimālu sastāvu. "Eduards Daškevičs [RSC "Anderlecht", Beļģija] bija vienīgais trūkstošais spēlētājs šajā nometnē, visi pārējie labākie bija ierindā. Par to vēlos pateikties Latvijas klubiem, viņu treneriem par to, ka viņi palaida savus futbolistus uz treniņnometni."

Abi pārbaudes mači tika aizvadīti pret Slovākiju, kas, tāpat kā Latvija, arī gatavojas Eiropas čempionāta kvalifikācijas elites kārtas dueļiem marta nogalē. "Bija divas labas spēles. No četriem tur nospēlētiem puslaikiem trīs bija labi, tikai otrā mača otrais puslaiks nebija apmierinošs. Pirmajā mačā laukumā ritēja līdzīga cīņa. Pirmajā puslaikā mēs spēlējām par uzvaru, bet otrajā slovāki aktivizējās. Varbūt viņiem bija nedaudz vairāk iespēju, taču starpība nebija tik dramatiska," laukumā notikušo komentēja čehu speciālists.

"No mūsu skatu punkta svarīgākais bija pārbaudīt darbībā pēc iespējas vairāk spēlētāju, pieslīpēt komandas darbības. Domāju, arī pašiem spēlētājiem bija noderīgi trenēties uz dabīgā seguma laukumiem. Šobrīd Latvijā tas nav iespējams. Visi futbolisti parādīja sevi no labākās puses. Domāju, ka visi būs gatavi elites kārtas mačiem," treneris norādīja treniņnometnes galveno iemeslu - gatavošanos Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, kurā jāspēlē pret Angliju, Ukrainu un Dāniju.