Otrdien, 24. martā, Austrijas galvaspilsētā Vīnē notiekošajā XXXIX ikgadējā Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) Kongresā par tās prezidentu tika pārvēlēts līdzšinējais savienības galva Mišels Platinī (Michel Platini). Mišels Platinī, kurš bija vienīgais kandidāts uz prezidenta amatu, ieguva atbalstu savam trešajam četru gadu darba termiņam.

Savulaik izcilais Francijas izlases futbolists Mišels Platinī par UEFA prezidentu tika ievēlēts 2007. gadā Diseldorfā, bet 2011. gadā Parīzē amatā tika pārvēlēts.

Kā informē UEFA, pēc pārvēlēšanas amatā Mišels Platinī izteica pateicību nacionālajām futbola federācijām par viņam izrādīto nemainīgo atbalstu. "Esmu lepns būt jūsu komandas biedrs un šīs uzvaras gūstošās komandas kapteinis. Ar prieku raugos uz izaicinājumiem, kas mūs sagaidīs nākamajos četros gados. Es zinu, ka varu jums uzticēties, un jūs zināt, ka varat uzticēties man."

Latvijas Futbola federācija (LFF) pievienojas apsveikuma vārdiem Mišelam Platinī un novēl UEFA prezidentam auglīgus nākamos četrus darba gadus.

Šis UEFA Kongress ir zīmīgs arī ar tās izpildkomitejas sastāva vēlēšanām.


Latvijas Futbola federācija